Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Care sunt cei mai fericiţi şi cei mai grei ani de căsnicie: depăşirea cărui moment asigură un mariaj de durată

0
24 Sep 2017 15:20:06
Autor: Lizeta Oprea
Care sunt cei mai feiriciţi şi cei mai grei ani de
căsnicie. FOTO Arhivă
Care sunt cei mai feiriciţi şi cei mai grei ani de căsnicie. FOTO Arhivă

Orice căsnicie cunoaşte trei etape semnificative. Primii trei ani sunt consideraţi cei mai uşori, însă schimbările din următorii cinci sau şapte ani constituie adevărate teste pentru parteneri.

Nu toate cuplurile conştientizează că este nevoie de efortul ambilor parteneri pentru o viaţa de familie de succes. În Europa, 950.000 de căsnicii din 2,1 milioane se încheie cu un divorţ. Un studiu realizat de Slater şi Gordon Lawyers a identificat care sunt cei mai fericiţi şi care sunt cei mai grei ani dintr-un mariaj, scrie BrightSide.

Primii 3 ani

Multe voci spun că dragostea durează numai trei ani. Apoi, partenerii se îndepărtează şi relaţia lor începe să se degradeze. În realitate, în primii trei ani de relaţie suntem mai înclinaţi să acceptăm slăbiciunile partenerului şi, astfel, interacţunea este mai uşoară. De asemenea, în această perioadă cuplurile decid să aibă un copil. În consecinţă, relaţia lor devine mai puternică. Al treilea an de căsătorie se presupune a fi cel mai fericit.

Primii 5 ani

Primele probleme reale pot începe în al cincilea an al vieţii de familie. În această perioadă, copiii sunt încă mici şi necesită multă grijă. Acest lucru este foarte greu de combinat cu munca, treburile gospodăreşti şi alte probleme de zi cu zi. După cinci ani împreună, cuplurile încep să se gândească la divorţ şi să se adreseze avocaţilor. Anul 5 de relaţie se crede a fi cel mai greu.

Primii 7 ani de relaţie

Dacă un cuplu rezistă împreună după 5 ani de căsătorie, atunci trebuie să depăşească o altă barieră.  Al şaptelea an al vieţii de familie mai este cunoscut şi sub numele de „zidul“. În timp, viaţa de familie devine o rutină. S-ar putea să apară probleme financiare, probleme legate de îngrijirea copiilor şi certuri privind împărţirea responsabilităţilor casnice. Aceasta este o perioadă foarte complicată. Dacă soţii reuşesc să treacă peste ea, atunci au toate şansele să păstreze o căsnicie fericită de durată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările