Cât sex s-a făcut la Olimpiada de la Rio: impactul celor 450.000 de prezervative puse la dispoziţia a 10.500 de sportivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de psihologi americani a făcut un sondaj în rândul sportivilor de la Jocurile Olimpice de la Rio ca să afle în ce măsură au fost folosite cele 450.000 de prezervative împărţite în Satul Olimpic.

Psihologul american Kelly Campbell, specializat în modul în care relaţiile romantice se reflectă pozitiv asupra performanţei în cele mai diverse domenii, inclusiv în activitatea sportivă, a realizat în perioada Jocurilor Olimpice de la Rio un sondaj mai puţin obişnuit. 

Ţinând cont că Satul Olimpic de la Rio a conturat contextul propice aventurilor sexuale şi că s-a discutat intens despre cele 450.000 de prezervative oferite unui număr de 10.500 de sportivi, dar şi despre cele 12.000 de prostituate din Rio de Janeiro dornice să-şi includă în „palmares” măcar un atlet, Campbell a vrut să afle cât a fost sex şi cât este legendă sexuală la Rio. 

10% au făcut sex 

Psihologul şi colegii ei au stat de vorbă cu sute de sportivi din ţări diferite şi numai 10% din aceştia au recunoscut că au întreţinut relaţii sexuale cu alţi colegi.

Un exemplu este sportiva braziliană Ingrid de Olveira (20 de ani), din echipa feminină de sărituri în apă, care şi-a dat afară colega de cameră şi de echipă, pe Giovanna Pedrosa (17 ani), ca să facă sex cu caiacistul Pedro Goncalves. La polul opus s-a situat cererea în căsătorie cu care s-a încheiat proba feminină de sărituri în apă de la trambulina de 3 metri, când sportiva He Zi, din China, medaliată cu argint, a fost cerută de soţie de iubitul ei, Qin Kai, în faţa podiumului de premiere.

Amor după susţinerea probelor

Cei care au avut relaţii romantice au precizat că atracţia fizică, contactul vizual prelungit sau faptul că s-au aflat mult timp în preajma unei persoane care le-a stârnit interesul, le-a determinat să facă pasul spre o relaţie sexuală. Mulţi atleţi au sosit în Brazilia şi cu două săptămâni înainte de începerea JO 2016, ceea ce înseamnă că au avut suficient timp pentru a interacţiona şi dezvolta legături cu alţi sportivi, iar multe dintre relaţiile sexuale au avut loc după ce şi-au încheiat evoluţia în cadrul competiţiei, când s-au relaxat, după cum a explicat psihologul Kelly Campbell pentru publicaţia „Psychology Today”. 

Pe măsură ce treceau zilele, vedeai tot mai mulţi sportivi care se ţineau de mână sau care discutau în public. Şi s-a întâmplat ca atunci când s-a comandat mâncare în camere, angajaţii din Satul Olimpic să vadă sportivi care erau împreună, după cum a declarat sub rezerva anonimatului unul dintre reprezentanţii personalului.

10% tentaţi, dar s-au temut

Conform sondajului, încă 10% din sportivii chestionaţi au admis că s-au gândit la posibilitatea de a face sex fără obligaţii, dar i-a oprit faptul că erau înconjuraţi de persoane cunoscute şi de jurnalişti, mai exact teama că soţiile sau soţii ar putea să afle că au fost infideli. ”Mă întâlnesc la astfel de evenimente sportive cu aceiaşi oameni, iar mulţi îmi cunosc soţia, aşa că un astfel de comportament este imposibil”, după  cum a menţionat unul dintre sportivii care au participat la sondaj. 

Relaţii platonice

Psihologii au luat în calcul şi relaţiile platonice, iar dintre cei incluşi la această categorie, un procent de 25% nu a dezvoltat nici măcar astfel de legături cu colegi de sex opus la Rio, şi asta pentru că nu au avut suficient timp, au fost prea concentraţi la competiţie ori s-au simţit încurcaţi de faptul că nu cunoşteau limba persoanei respective, după cum s-au justificat.

Totuşi, 25% din sportivi au legat prietenii, dar numai cu conaţionali, iar 45% cu sportivi din alte ţări, atraşi fiind de comportamentul prietenos al acestora sau de disponibilitatea de a socializa.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite