Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Ce este, de fapt, misteriosul punct G şi cum poate fi găsit

1
9 Jun 2015 17:37:38
Autor: Daniel M Dumitru
Fiecare femeie poate avea un alt Punct G/FOTO www.psychologytoday.com
Fiecare femeie poate avea un alt Punct G/FOTO www.psychologytoday.com

Existenţa sau inexistenţa punctului G, care ar permite femeilor să aibă orgasme intense, este un subiect foarte dezbătut. Deşi unele studii au sugerat că nu există un asemenea punct „magic” în vagin, multe femei sunt convinse de existenţa lui.

Sexologul Yvonne Fulbright spune că deşi denumirea lasă această impresie, nu este vorba de un punct, ci de o zonă erogenă foarte sensiblă, care poate să difere de la o femeie la alta. 

Este posibil ca o femeie să se simtă foarte excitată la stimularea unei zone care pe o altă femeie o va lăsa complet rece, scrie Womenshealthmag.com. De aceea, fiecare femeie trebuie să-şi descopere singură acest faimos punct G.

Conform unor studii care susţin existenţa clasicului punctului G, el este situat între osul pubian şi cervix, la 5 cm în interior, pe peretele frontal al vaginului (cel apropiat de stomac). Este, de fapt, o masă de ţesut mai aspră la atingere, care cuprinde nervi, vase de sânge şi glande.

Orice femeie poate experimenta şi singură, pentru a-şi descoperi punctul G, cu ajutorul degetelor. Zona respectivă trebuie apăsată puţin mai ferm, până când femeia va identifica exact locul mai sensibil. Indiciul va fi oferit de senzaţiile plăcute, diferite, pe care le va resimţi, adesea combinate cu nevoia puternică de a urina. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin Barbul
10.06.2015, 09:13:40

Asta îmi amintește bancul cu Ion și Gheorghe care stau de vorbă: - Știi că am găsit punctul G al lui nevastă-mea? - Unde era? - La soru-sa.

Modifică Setările