Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Ce sunt feromonii? Totul despre substanţele naturale care ne fac irezistibili în ochii sexului opus

0
17 Jun 2015 11:40:17
Autor: Daniel M Dumitru
Ce sunt feromonii?/FOTO www.popsugar.com
Ce sunt feromonii?/FOTO www.popsugar.com

Ce sunt feromonii? Cercetătorii au descifrat misterul acestor substanţe fără miros, prezente în transpiraţia şi urina oamenilor, care măresc atracţia sexuală şi sunt foarte importante în găsirea unui partener.

Ce sunt feromonii? Secretul atracţiei sexuale

Feromonii sunt substanţe chimice fără miros specific, care se regăsesc în mod natural în fluidele corpului (în transpiraţie şi în urină). Ele ne fac să fim mai atrăgători pentru sexul opus şi ne ajută în găsirea unui partener. Au un efect puternic inclusiv asupra nivelului hormonal. De exemplu, feromonii bărbatului pot modifica ciclul menstrual al partenerei, iar feromonii femeii pot schimba nivelul hormonal al bărbatului.

Orice bărbat se va simţi mai atras de o femeie care emană feromoni ce sugerează că este foarte fertilă. Tot aceste substanţe ajută la stabilirea unei legături între mamă şi nou-născut, iar pe animale le ajută să recunoască membrii familiei de străini.

Desigur, nu este vorba de un elixir al dragostei, ci de un fel de condiment subliminal, care va face o persoană să pară mai atrăgătoare, aşa cum condimentele pot face mai bun gustul mâncării. De aceea, de mulţi ani există pe piaţă parfumuri cu feromoni, despre care producătorii spun că au un efect afrodisiac deosebit.

Feromonii nu sunt importanţi doar pentru găsirea unui partener de sex. Tot ei îl ajută pe bebeluş să găsească sânul mamei pentru a se hrăni, el ghidându-se după mirosul acesta extrem de discret.

Ce sunt feromonii? Substanţele influenţează starea de spirit

De asemenea, ei pot schimba starea de spirit a altor persoane, scrie Scientific American. Studiile au demonstrat că feronomii de la femeile care alăptează le vor deprima pe femeile care nu au copii. În plus, oamenii pot simţi frica şi stresul semenilor, în funcţie de mirosul transpiraţiei acestora.  

Cercetările au mai demonstrat că femeile se simt mai relaxate dacă sunt expuse la feromonul masculin androstadienon, care este derivat din testosteron.

Feromonii sunt cei care ne conferă şi un miros corporal specific. În afară de gemeni, nu există doi oameni care să aibă exact acelaşi miros corporal, iar acest detaliu este foarte important în alegerea unui partener.

Studiile au demonstrat că femeile se simt mai atrase de bărbaţii al căror miros corporal indică un bagaj genetic foarte diferit de al lor. Varietatea genetică presupune eliminarea riscului de împerechere cu rudele, iar acest lucru înseamnă copii sănătoşi.

Găseşte-ţi jumătatea pe PrimaLove!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările