Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Ce înseamnă să ai chimie sexuală cu o persoană. Emoţiile pot fi „hipnotice“ şi „irezistibile“

5
11 Jun 2021 10:12:50
Autor: Click! pentru femei
Chimia sexuală poate fi acea dorinţă sexuală impulsivă, care apare când observi pe cineva deosebit FOTO Shutterstock
Chimia sexuală poate fi acea dorinţă sexuală impulsivă, care apare când observi pe cineva deosebit FOTO Shutterstock

O poţi simţi, dar cum o poţi defini? Chimia sexuală poate fi acea dorinţă sexuală impulsivă, care apare când observi pe cineva deosebit. Dacă în câteva secunde, persoana în cauză ţi-a stârnit interesul, astfel încât să te gândeşti la trupul său, în ipostaze intime, atunci este posibil să vorbim despre chimie sexuală.

Ce se află în spatele acestei experienţe magice, magnetice? În altă ordine de idei, cât de necesară este chimia sexuală pentru o relaţie lungă, solidă? „Chimia sexuală este sentimentul foarte puternic, dar inefabil pe care îl simţi în corpul tău atunci când eşti atras de cineva‟, spune Zhana Vrangalova, prof.dr. de sexualitate umană, la Universitatea din New York.

De obicei, această atracţie este fizică, dar poate fi şi intelectuală sau emoţională. Cineva care este sapiosexual (adică este în primul rând atras sexual şi emoţional de oameni inteligenţi), de exemplu, ar putea simţi chimie sexuală faţă de cineva pe care îl consideră inteligent sau genial, explică Vranglova. Pe de altă parte, o persoană greisexuală, biromantică (care rar experimentează atracţie sexuală, dar care are potenţialul de a trăi sentimente de romantism faţă de persoane de diferite genuri), ar putea simţi chimie sexuală faţă de cineva cu care doar doresc să ia cina, să bea un pahar de vin.

Citeşte aici continuarea articolului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Florescu Constantin
11.06.2021, 12:25:26

Chimie se face atunci cand o vezi pe ea si-ti vin ganduri porcoase!

-5 (5 voturi)
Pontus Euxinus
14.06.2021, 00:09:29

ea are deja orgasm daca iti vede portofelul plin :)

-2 (2 voturi)
Flogea Aurelu
11.06.2021, 13:23:55

Scoate la vedere cheia de Ferrari/Porsche/etc si telefonul Vertu, sau portofelul cu hartii de 1-200€ si sa vezi ce chimie o apuca, de zici ca nascuta la Ramnicu Valcea in combinat.

-4 (10 voturi)
Omul UnOm
15.06.2021, 19:44:29

Tare asta cu chimia "de combinat" :)) Problema este ca atunci cand grosimea portofelului scade, si chimia dispare ca o boare. Ii vedeam pe unii prin parc de credeam ca este bunicul scos la plimbare de nepoata. Numai cand se luau in brate iti dadeai seama ca tanara facuse o pasiune mistuitoare pentru portofelul celui in cauza.

-4 (4 voturi)
Amdo Odma
11.06.2021, 13:57:11

Chimie sexuala este cand el se baga in ea (adica acidul se baga in apa, invers nu e recomandat).

-6 (6 voturi)
Modifică Setările