Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Ce este orgasmul cerebral şi cum îl atingi

3
3 Aug 2020 10:56:42
Autor: Click! pentru femei
Unii stimuli pot declanşa orgasmul cerebtal FOTO Shutterstock
Unii stimuli pot declanşa orgasmul cerebtal FOTO Shutterstock

Cunoscut şi sub numele ştiinţific de răspuns senzorial autonom culminant (Autonomous Sensory Meridian Response - ASMR), orgasmul cerebral nu este neapărat o senzaţie sexuală, ci un val euforic declanşat de diverşi stimulti, care oferă o stare de bine extraordinară.

Conceptul de ASMR a fost dezvoltat de Jennifer Allen. Dacă până acum noţiunea de orgasm avea conotaţii sexuale, dr. Mihaela Bilic afirmă că orgasmul cerebral are mai degrabă legătură cu mintea noastră.

„Autonomous Sensory Meridian Response (ASMR) se poate traduce drept răspuns senzorial autonom culminant şi este un fel de extaz senzorial, o stare de bine intensă numită şi orgasm cerebral. Deşi se pare că a existat dintotdeauna, abia în anul 2000 Jennifer Allen vorbeşte şi defineşte în America noţiunea de ASMR. Acest termen face referinţă la modul individual, propriu fiecărui individ, de a reacţiona, prin plăcere, la stimuli externi. Cu alte cuvinte nu toţi suntem sensibili la aceiaşi stimuli, nu tuturor ne plac aceleaşi lucruri - cu atât mai complicat, fiecare trebuie să descopere şi să găsească propriile surse de plăcere", afirmă medicul.

Află aici ce declanşează orgasmul cerebral .

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Amar
3.08.2020, 12:40:56

"Ce este orgasmul cerebral" Este atunci cand iti curge nasul.

+1 (1 vot)
Ella Andri
3.08.2020, 14:08:08

😂😊

+1 (1 vot)
Banan Crudu
4.08.2020, 08:03:36

Un val euforic declanșat de diversi stimuli ? De exemplu atunci cand afli, în sfarșit, cum se calculează aria cercului ? Înseamna că știm pe cineva căreia îi mai "vibreaza" creieru și acu, după un an. E drept că nu are cine știe ce volum, dar se bucură nevoie mare.

Modifică Setările