Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Ce preferă bărbaţii în loc de „te iubesc“

3
26 Jan 2013 21:05:15
Autor: Ilinca Tănăsescu
Când o
femeie se îmbracă sexi şi provocator îi transmite partenerului ei că-l doreşte FOTO: Shutterstock
Când o femeie se îmbracă sexi şi provocator îi transmite partenerului ei că-l doreşte FOTO: Shutterstock

Deşi fata tânjeşte după declaraţii de dragoste frecvente, materialul genetic masculin este total diferit, iar bărbaţii îşi doresc să audă cu totul altceva de la partenerele lor de viaţă în loc de „te iubesc“.

Nenumărate studii au concluzionat: bărbaţii sunt orientaţi către concret, femeile se înţeleg mai bine cu partea abstractă a lucrurilor. Ei sunt impulsivi, ele sunt analitice sau, cu alte cuvinte, femeilor le place să despice firul în patru. Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile – de pe Venus. Diferenţele merg până într-acolo încât şi binecunoscutul „te iubesc“ este interpretat diferit de sexe. Astfel, dacă pentru ea cele două cuvinte sunt esenţiale în relaţie şi exprimă afecţiunea supremă, pentru el lucrurile stau cât se poate de diferit. Iată lucrurile pe care reprezentanţii sexului tare ar prefera ca fetele să le facă sau să le spună atunci când va trebui să li se demonstreze că ei sunt totul pentru ele. 
 
1 Oferă-i toată atenţia ta! „Atunci când creierul masculin observă că femeia de lângă el îşi verifică telefonul de câteva ori în timpul cinei sau al unei conversaţii, acesta înţelege că nu este suficient de important pentru parteneră. Acest lucru se întâmplă deoarece creierul bărbaţilor este «programat» să facă un singur lucru, nu mai multe în acelaşi timp, şi filtrează astfel toţi ceilalţi stimuli“, explică Mike Dow, terapeut de cuplu din SUA, citat de Yahoo! Shine. Prin urmare, partenerul va aprecia când îi oferi întreaga ta atenţie, considerând că astfel îi spui, fără cuvinte, că el este prioritatea ta. Cum faci acest lucru? E simplu, spune terapeutul. Doar priveşte-l
în ochi atunci când îţi vorbeşte şi nu-l întrerupe, mai ales când o faci pentru a schimba subiectul. 
 
2 Îmbracă-te în ţinuta care-i place! Atunci când te aranjezi, mesajul este unul simplu: te iubesc şi vreau să fiu în continuare atractivă şi frumoasă pentru tine, chiar dacă suntem de „n“ ani împreună, explică psihologii. „Creierul bărbaţilor răspunde la semnale vizuale mai mult decât cel al femeilor, iar când o femeie se îmbracă sexy, îi spune partenerului că-l doreşte“, arată 
Mike Dow. Şi poate n-ar strica să îţi îmbogăţeşti garderoba şi cu o rochie roşie, ca să fii sigură că iubitul sau soţul tău primeşte semnalul potrivit de la tine. Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Rochester din New York, bărbaţii consideră femeile îmbrăcate în roşu un adevărat afrodisiac. 
 
3 Ai grijă cum arăţi! Ţi se pare că dieta, stilul de viaţă sănătos, mersul la sală sau la spa, la coafor, la manichiură sau la masaj sunt lucruri pe care le faci pentru tine? Aşa este, dar, chiar dacă nu-ţi dai seama, felul în care ai grijă de tine este un semnal pentru cel iubit că îţi doreşti o relaţie de lungă durată, sănătoasă, o viaţă fericită împreună. Ce altă motivaţie mai bună ai avea pentru a te păstra sănătoasă? „Când am luat decizia să mă las de fumat, soţul meu a fost extrem de fericit. Nu mi-a spus niciodată că-l deranjează că fumez, mai ales că şi el era fumător, dar când m-am lăsat, imediat a luat şi el decizia de a se lăsa. Mi-a spus că şi-a dat seama că este important să avem grijă de sănătatea noastră, deşi niciodată nu am avut vreo discuţie pe acest subiect“, povesteşte Ramona Gavrilă (30 de ani), din Bucureşti.
 
4 Fă-i complimente! Dintotdeauna bărbaţii s-au luptat pentru a oferi confort partenerelor lor şi nu se tem să-şi manifeste masculinitatea ori de câte ori apare un competitor. Aşa că, spun specialiştii, arată-i iubitului sau soţului că îl priveşti exact aşa cum îşi doreşte: ca pe o persoană îndemânatică în casă, un armăsar în pat, cavalerul tău în armură strălucitoare, un bărbat în adevăratul sens al cuvântului. „Complimente sincere referitoare la felul cum arată sau la forţa lui îi confirmă partenerului că este admirat, lucru care echivalează în mintea sa cu iubirea. Când îţi va desface capacul borcanului cu murături, spune-i cât de mult contează că ai în preajmă aşa un bărbat puternic. Va fi mândru“, explică Andra Brosh, psiholog clinician din Los Angeles.  
 
5 Lasă-i spaţiu! Poate că tu îţi rezervi cu uşurinţă o oră la SPA sau cu prietenele în oraş, însă uneori, surprinzător, bărbaţilor nu le vine la fel de uşor să solicite o pauză de la îndatoririle de soţ sau iubit. Arătându-i încredere, vei câştiga mai mult decât îţi poţi imagina. „În primii ani de căsnicie, eu şi Vali, soţul meu, făceam totul împreună. Mă lua cu el la meciuri sau la berile cu băieţii, deşi nu-mi doream neapărat acest lucru. Cred că, într-un fel, credea că m-aş supăra dacă s-ar duce singur. După ceva vreme, i-am sugerat că ar trebui să iasă şi el cu băieţii la bere singur, să-i cheme la un joc video sau ce-şi doreşte, la fel cum eu îmi rezerv timp pentru mine. A fost surprins de încrederea acordată, nu a ajuns niciodată târziu acasă şi pot spune că a găsit o 
modalitate să-mi mulţumească de fiecare dată“, povesteşte Camelia Pătraşcu (33 de ani), din Bucureşti.
 
6 Cere-i sfatul! Partenerul îşi doreşte la fel de mult ca şi tine să simtă că este cea mai importantă persoană din viaţa ta. Aşa că nu ezita să-i ceri sfatul atunci când ai o problemă la 
serviciu, când nu ştii cum să ceri o mărire de salariu sau când iei decizii importante. „Atunci când un bărbat poate repara ceva sau poate oferi o soluţie, se simte competent şi util. Cerându-i
sfatul, o femeie îi arată că se bazează pe el şi că îi oferă un loc important în viaţa ei. Nevoia, dependenţa şi dragostea sunt strâns legate între ele“, explică psihologul clinician Andra Brosh. 
 
7 Mulţumeşte-i! Data viitoare când soţul duce copiii la şcoală sau duce gunoiul ori face piaţa, nu uita să-ţi manifeşti recunoştinţa. „Trăim într-o lume condusă de viteză, aşa că de multe ori nu reuşim să observăm faptele bune din jurul nostru. Mulţumirile adresate partenerului vor aduce energie pozitivă în relaţie şi, în consecinţă, îi vor îndulci atitudinea“, spune Carin Goldstein, terapeut de cuplu din SUA, creatoare a site-ului BetheSmartWife.com.
 
8 Îmbrăţişează-l! În loc de un sărut pe fugă înainte de a ieşi pe uşă dimineaţa, terapeuţii spun că ar trebui să-ţi îmbrăţişezi îndelung iubitul/soţul. „În timp ce femeile simt o conexiune mai puternică atunci când aceasta este verbală, în cazul bărbaţilor lucrurile stau pe dos. Ei preferă atingerile, aşa că este indicată o îmbrăţişare care să dureze cel puţin şapte secunde. Este destul de mult, însă rezultatele se vor vedea imediat“, spune Goldstein. 
 
9 Oferă-i o partidă de sex surpriză! Chiar dacă îţi place să faci dragoste pe îndelete, din când în când vei vedea că nu e nimic rău într-o distracţie scurtă de după-amiază. Oxitocina este cea care le va face pe femei să se simtă fericite, în timp ce bărbaţii vor avea parte de acest sentiment din cauza dopaminei, substanţă care este eliberată în organism în timpul partidelor de amor. „Este bine ca, în general, atunci când faceţi dragoste, actul să fie însoţit de un preludiu considerabil şi de un romantism pe măsură. Este foarte bine, însă din când în când nu ar strica să faceţi pur si simplu sex“, mai explică terapeutul american Mike Dow. 
 
10 Lasă-l să vorbească despre problemele lui! Fie că este vorba de probleme din familie sau despre drame romantice de la birou, soţul sau iubitul tău trebuie să ştie că-şi poate 
împărtăşi emoţiile. „Ascultă-i problemele,  grijile, fără să încerci să găseşti soluţii. Arată că nu-l consideri slab şi că se poate simţi confortabil în relaţia voastră indiferent de situaţie“, explică psihologul Andra Brosh. 
 
 
Găteşte-i mâncarea preferată! 
 
Da, aşa este, femeia modernă nu stă la cratiţă, ci preferă mâncarea comandată la restaurant. Însă nu uita o vorbă din bătrâni: „Cea mai scurtă cale către inima unui bărbat trece prin stomac“. Un studiu efectuat de Alan Hirsch, cercetător american, arată că aromele dulci îi excită pe bărbaţi mai mult decât altele. „Să ştii care este mâncarea lui preferată înseamnă că îl iubeşti suficient de mult încât să-ţi pese. Dintre pacienţii mei, cei mai fericiţi în căsnicie sunt cei care ştiu mici detalii despre partener, detalii care poate, pentru alţii, ar putea părea nesemnificative“, mai spune terapeutul american. Dacă însă partenerului îi place tot ce găteşti tu, încearcă să-l surprinzi din când în când cu câte un fel sofisticat de mâncare sau cu o prăjitură delicioasă. „Radu este înnebunit după ciorba de burtă. Eu nu sunt mare fan, dar ştiu că lui îi face mare plăcere să aibă acasă aşa ceva, aşa că-i fac din când în când. Ştie că o fac special pentru el şi are grijă să-mi mulţumească de fiecare dată“, spune Ioana Vasiliu (37 de ani), din Bucureşti.
 
 
Să iubeşti cu adevărat un bărbat...
 
...înseamnă să i-o arăţi pe înţelesul lui. Să-i rămâi alături până când te va vrea departe, până când adevărurile vor da cu virgulă, până când va fi loc de minciuni şi reproşuri şi lumea se va împărţi între voi. Iar până atunci, să-i spui zilnic „te iubesc!“ în cele mai fireşti şi nefireşti moduri, prin vorbe şi fapte să-i mulţumeşti pentru că ţi-a dat şansa să-l faci fericit. Să iubeşti cu adevărat un bărbat înseamnă să-ţi vină uşor să renunţi la toate lucrurile minunate pe care le-aţi făcut şi trăit împreună – de la copilării până la chestii măreţe – atunci când şi el o face...
Dincolo de spaţiu, confundat de cele mai multe ori cu libertatea, de sprijin, de toleranţă, de mângâieri, de răsfăţ, de sex de calitate, de atenţie permanentă... un bărbat are nevoie să-l porţi în inima ta amintindu-ţi mereu cum te-a privit atunci când te-a făcut să te simţi cea mai fericită femeie din lume, cum ţi-a adus la picioare, chiar şi numai la nivel imaginar, toate comorile lumii!
 
Să iubeşti cu adevărat un bărbat înseamnă să-l descoperi cu sufletul, nu cu ochii, să-i accepţi limitele, toanele, fanteziile, temerile, curajul, evoluţia... să-l iubeşti ca şi cum mâine n-ar mai exista. Şi toate astea fără a te martiriza, fără ca sacrificiul, în orice formă, de orice natură, să prindă contur în inima şi în mintea ta. Nu e uşor, dar nu e nici imposibil. Nu e pentru toată lumea, se întâmplă sau nu. 
 
Sunt multe feluri de a iubi un bărbat şi şi mai multe moduri de a i-o arăta. Dar numai unul înseamnă să-l iubeşti cu adevărat. Şi dacă ai întâlnit bărbatul pe care să-l iubeşti ca pe copilul, amantul şi tatăl tău deopotrivă, atunci a meritat să trăieşti orice iubiri ai fi experimentat înainte şi după. Maridana Arsene
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Radu Voda
27.01.2013, 16:46:13

de retinut: sa-i accepti "fantaziile",mai ales cele "sexuale".atentie la articolul 214: inghetzata pe batz

Josh Peter van der Josh
4.02.2019, 08:36:49

Peter van der Josh și cu mine am fost căsătoriți timp de 5 ani cu doi copii, ea a fost totul pentru mine și totul a fost perfect până în urmă cu 5 luni, când a primit un nou loc de muncă și totul despre ea sa schimbat, ea a ținut noaptea târziu și a făcut tot ce mi-a fost rănită amar, dar am vrut ca căsnicia noastră să se descurce bine pentru că îmi iubesc atât de mult soția. Cu câteva săptămâni în urmă avocații ei mi-au adus acte de divorț și am fost atât de surprins, nu mi-am închipuit că am fost separat de copiii mei, am cerut-o, dar a spus că a găsit dragostea vieții ei, în noaptea aceea am plâns ca un copil plecat, i-am chemat pe prietenul meu pentru sfaturi și mi-a spus cum aproapele său sa întâlnit cu un lord Bubuza care la ajutat cu o problemă similară, așa că i-am contactat pe Lordul Bubuza și el a spus că dacă îi urmez instrucțiunile cu atenție, îmi voi lua soția înapoi în 12-16 ore . Am făcut exact așa cum mi-a spus Lordul Bubuza și la cea mai mare surpriză de 15 ore mai târziu, soția mea a venit acasă scuze și a plâns spunându-mi cât de rău este ea că a realizat că nu poate trăi fără mine ... Mi-a chemat avocatul să anuleze divorțul ... voi fi pentru totdeauna recunoscător Domnului Bubuza pentru că m-ai ajutat să-mi aduc din nou familia ... Ai nevoie de ajutor? contactați Domnul Bubuza prin e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com sau prin intermediul site-ului web: http://Lordbubuza.website2.me sau prin WhatsApp: +1 505 569 0396

Utilizator Adevărul
20.09.2019, 07:19:28

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările