Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Cele mai vechi teste de sarcină: de la „profeţii în urină“ la încolţirea grâului

0
11 Jan 2021 10:03:23
Autor: Click! pentru femei
În ziua de azi, testele de sarcină îţi oferă rezultate în câteva minute FOTO Shutterstock
În ziua de azi, testele de sarcină îţi oferă rezultate în câteva minute FOTO Shutterstock

Testele de sarcină făcute acasă au devenit disponibile pe scară largă în 1978, deşi durau două ore şi indicau cu precizie un rezultat negativ doar în 80% din cazuri. În trecut, erau folosite metode simple, care acum ar părea oricui bizare şi inexacte.

În zilele noastre, testele de sarcină funcţionează prin detectarea nivelurilor de hormon gonadotropină corionică umană (hCG) din urină. Acest hormon este prezent după implantarea ovulului, care are loc între a şasea şi a douăsprezecea zi după fertilizare şi este secretat de celulele care încep să formeze placenta.

Înainte de inventarea acestui dispozitiv miraculos care este testul de sarcină, cel mai bun mod de a detecta o sarcină era proba timpului. Totuşi, deşi ar putea fi o surpriză plăcută să afli dacă există într-adevăr o sarcină sau nu în stilul vechi, prin observarea simptomelor clasice precum vărsături, lipsa menstruaţiei, cei mai mulţi doreau să ştie cât mai devreme dacă vor avea un copil sau nu.

Citeşte aici cine erau „profeţii în urină” care susţineau că pot detecta o sarcină şi cum se făceau în trecut teste bizare precum testul zăvorului, al cepei sau al încolţirii grâului. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările