Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Chimsexul, un nou curent sexual care „promite” partide de sex cu o durată de până la 72 de ore

2
10 Nov 2015 18:44:26
Autor: Liviu Stănculescu
Chimsexul presupune asimilarea unor cantităţi periculoase de droguri şi implicarea în partide de sex cu o durată de până la 72 de ore, cu parteneri multipli. FOTO Arhivă Adevărul
Chimsexul presupune asimilarea unor cantităţi periculoase de droguri şi implicarea în partide de sex cu o durată de până la 72 de ore, cu parteneri multipli. FOTO Arhivă Adevărul

Chimsexul, un nou curent sexual, face ravagii la Londra, potrivit Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie. Amatorii ajung să facă sex chiar şi timp de 72 de ore.


Din ce în ce mai mulţi britanici practică „chimsexul‟, care presupune asimilarea unor cantităţi periculoase de droguri şi implicarea în partide de sex cu o durată de până la 72 de ore, cu parteneri multipli.

Chimsexul este o practică sexuală foarte riscantă, potrivit Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie, crescând riscul contractării virusului HIV şi a hepatitei. Medicii au fost surprinşi să constate că peste 60% din pacienţii clinicilor din Londra au luat droguri precum metamfetamina sau metadona şi au făcut sex zile în şir. Aceste droguri sunt stimulente fiziologice care cresc ritmul cardiac şi tensiunea arterială şi declanşează stări de euforie şi excitaţie.

 „Consumul de droguri recreaţionale are efecte negative şi asupra sănătăţii mentale, facilitând apariţia stărilor de anxiatete, a psihozelor şi a tendinţelor sinucigaşe. Este esenţial ca pacienţii şi doctorii să ia în serios problemele cauzate de chimsex‟, a declarat doctorul Richard Ma pentru „The Telegraph‟.

Riscul de supradoză, de convulsii şi de pierdere a cunoştinţei este, de asemenea, mult mai ridicat. „Practicanţii chimsexului pierd de obicei zile întregi, timp în care nu dorm şi nu mănâncă. Potrivit datelor adunate, aceştia au, în medie, câte cinci parteneri sexuali în timpul experienţei, cu care fac sex neprotejat‟, au notat experţii de la Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie.  


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Utilizator Adevărul
10.11.2015, 19:39:51

Comentariu considerat abuziv.

Vodoiu Cornelia
12.11.2015, 23:29:02

Este vorba de mefedrona, nu metadona...

Modifică Setările