Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Cum să menţii vie iubirea într-o relaţie la distanţă

0
13 Feb 2020 16:40:21
Autor: Lizeta Oprea
O relaţie la distanţă poate fi o adevărată provocare
O relaţie la distanţă poate fi o adevărată provocare

Dr. Sharon Brehm, expert în terapia de cuplu şi love coach din München, vorbeşte despre cum poate fi menţinută vie flacăra în relaţie când partenerii sunt la kilometri distanţă unul de celălalt.

Cum Valentine’s Day se apropie cu paşi repezi, relaţiile la distanţă trec printr-o mare provocare, partenerii sunt departe unul de celălalt în cea mai romantică zi din an. Cu toate acestea, studiile arată că relaţiile la distanţa pot fi o experienţă pozitivă. Potrivit unui studiu derulat de KIROO, relaţiile la distanţă au o rată de succes de 58%. Mai mult, 55% dintre respondenţi au răspuns că timpul petrecut departe unul de celălalt i-a ajutat să se apropie mai mult, iar 81% consideră că distanţa face momentele petrecute împreună mai speciale. 

Sfatul terapeutului pentru a menţine o relaţie fericită la distanţă

Dr. Sharon Brehm, expert în terapia de cuplu şi love coach din München, a explicat pentru FlixBus cum poate fi menţinută vie flacăra în relaţie când partenerii sunt la kilometri distanţă unul de celălalt.

1. Comunicarea este esenţială

În momentul în care nu vă vedeţi cu partenerul suficient de des, este foarte important să aveţi o comunicare constantă şi echilibrată. Obiceiuri comune, cum ar fi mesajele de noapte bună sau telefoane regulate, ajută foarte mult la crearea unui sentiment de apropiere. Însă, sunt unele zile în care pare că nu aveţi nimic interesant de împărtăşit cu partenerul. În aces caz, Dr. Brehm vă sfătuieşte să restabiliţi o conexiune invizibilă prin experienţe comune. „Citiţi o carte sau uitaţi-vă la un film în acelaşi timp, începeţi un curs online sau jucaţi un joc video – orice experienţă care vă apropie va fi de ajutor“, a explicat specialistul.

2. Planificaţi-vă vizitele din timp

Cât de des trebuie să se întâlnească partenerii unui cuplu? Răspunsul este influenţat de mai mulţi factori precum distanţa, timpul liber şi resursele financiare. Fără îndoială, este indicat ca cei doi parteneri să aibă un program de vizite regulat. „Dacă efortul financiar este prea mare sau dacă partenerii nu au timp, este perfect normal să treacă o perioadă mai lungă până la următoare întâlnire. Un alt aspect important este ca fiecare dintre parteneri să îl viziteze pe celălalt, să fie un raport echilibrat“, explică Dr. Brehm. Autocarul poate fi un mod convenabil şi accesibil pentru a călători spre cei iubiţi.

3. Bucuraţi-vă de timpul petrecut împreună aşa cum vă doriţi

Multe dintre cupluri încearcă să facă foarte mute lucruri în timpul pe care îl petrec împreună. Cu toate acestea, motivul pentru care vă vizitaţi partenerul nu este să vă distraţi cu orice preţ. „Acestă idee a ajutat multe cupluri să păstreze o relaţie autentică în timp ce se bucură de timpul petrecut împreună. Ce este cel mai important este să vă petreceţi timpul împreună într-un mod care vă face să vă simţiţi bine – fie în pat, cu prietenii comuni, la o petrecere sau într-o călătorie la munte“, explică Dr. Brehm.

4. Setaţi aştepări realiste

O reuniune este adeseori asociată cu aşteptări ridicate care duc în mod inevitabil la o stare de tensiune. „Este important să vă daţi seama care sunt posibilele provocări de la început. Pentru a avea succes, o relaţie la distanţă necesită multă răbdare, sinceritate şi încredere din partea ambilor parteneri“, mai adaugă Dr. Brehm. Cu ceva timp înainte de reuniune, cuplul poate discuta nevoile şi dorinţele pentru a se asigura că sunt pe aceeaşi pagină.

5. Trăiţi în moment

Asiguraţi-vă că vă bucuraţi cât mai mult de viaţă şi că trăiţi în prezent. „Partenerul nu ar trebui să fie singura voastră sursă de fericire, iar această regulă este valabilă pentru orice fel de cuplu, nu doar cele la distanţă“, atrage atenţia Dr. Brehm. Oriunde aţi fi – fie că petreceţi o seară relaxantă acasă sau vă aflaţi în drum spre partenerul vostru – nu există un moment sau un loc nepotrivit pentru a vă bucura de clipa respectivă. „Călătoriile oferă un cadru perfect pentru a vă oferi un moment de iubire de sine: ascultaţi o carte audio, înregistraţivă gândurile într-un jurnal, priviţi pe fereastră sau pur şi simplu nu vă gândiţi la nimic“, mai recomandă specialistul.

6. Creaţi un plan pe termen lung pentru a vă îmbina lumile

Un mod foarte eficient de a face despărţirile mai uşoare? Să ştiţi că şi acestea au un final. Nu înseamnă că trebuie să ştiţi cu precizie datele următoarelor vizite, dar dacă faceţi planuri concrete, o parte din tensiune se va disipa. „În relaţiile la distanţă, este important să ştiţi că distanţa este temporară. În caz contrar, sentimentele de frustrare şi singurătate se vor intensifica“, explică Dr. Brehm.

Idei de petrece Valentine’s Day la distanţă

Distanţa fizică nu înseamnă că nu puteţi să vă sărbătoriţi iubirea şi să vă surprindeţi partenerul. Încercaţi să apelaţi la una dintre ideile de mai jos:

  • O metodă clasică şi romantică – o scrisoare trimisă prin poştă
  • Comandaţi partenerului mâncarea preferată sau flori
  • Plănuiţi o cină romantică via Skype
  • Plănuiţi o vânătoare tematică pentru a sărbători Valentine’s Day
  • O vizită supriză sau cumpăraţi un bilet pentru o călătorie împreună

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările