Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Cum se schimbă viaţa sexuală şi relaţia de cuplu după un an fără sex

1
2 Dec 2014 14:29:53
Autor: Mădălina Bătrînca
Deşi sexul este o parte importantă a unei relaţii, nu este totul. Un cuplu îşi poate arăta afecţiunea şi în alte moduri. FOTO Arhivă Adevărul
Deşi sexul este o parte importantă a unei relaţii, nu este totul. Un cuplu îşi poate arăta afecţiunea şi în alte moduri. FOTO Arhivă Adevărul

Alex Alexander, editor la publicaţia „Your Tango”, a relatat experienţa de după ce a devenit mamă într-un articol, în care povesteşte cum de la o perioadă de trei luni de abstinenţă, a ajuns, fără să realizeze, la un an. Uimitor sau nu, această perioadă a făcut minuni pentru căsnicia americancei.

Dacă de obicei lipsa sexului este un semn al problemelor dintr-o relaţie sau chiar o cauză a despărţirilor, Alex Alexander este dovada că, în unele cazuri, abstinenţa poate face o relaţie mai puternică. Iată cum lipsa sexului i-a îmbunătăţit jurnalistei americane căsnicia, potrivit „Your Tango”:
 
1. „Nu am mai folosit sexul ca armă”
 
Alex povesteşte că după naşterea copilului a simţit că soţul ei îi respinge toate încercările de a face sex, aşa că a încetat să mai încerce iniţierea relaţiilor sexuale încercând „să-i arate ea lui”, drept răzbunare. Când soţul ei nu a reacţionat, jurnalista a fost cuprinsă de teama că acesta i-ar fi infidel, însă după o confruntare, adevărul a liniştit-o: soţul ei era pur şi simplu epuizat din cauză că lucra mereu peste program.

„Am realizat că foloseam sexul ca pe un joc de putere, dar mi-a explodat în faţă. Eu mă prefăceam că nu-l vreau, iar el făcea cumva acelaşi lucru, iar rezultatul nu a fost unul bun. Respingerea lui provenea din oboseală şi comoditate, iar eu mă purtam ca o soţie nebună şi respinsă. Dar am discutat despre asta şi, după un an de abstinenţă sexuală, am stabilit să păstrăm o seară pe săptămână doar pentru noi”, povesteşte Alex.
 
2. „Sexul nu este cel mai important lucru într-o căsnicie”
 
Deşi sexul este o parte importantă a unei relaţii, nu este totul. Un cuplu îşi poate arăta afecţiunea şi în alte moduri. „Cât nu am făcut sex, eu şi soţul meu am fost foarte afectuoşi, prin sărutări şi îmbrăţişări. Nu ne-am neglijat. Afecţiunea non-sexuală este subestimată”, mai scrie jurnalista.
 
3. „Să te întorci la lucrurile mărunte nu-i un lucru rău”
 
Sărutările ies uneori din discuţie într-o căsnicie, timpul şi rutina ne face să uităm de ele. „Nimic nu este mai sexy decât un sărut lung şi lent”, crede Alex.
 
4. „Lipsa sexului m-a excitat foarte tare”
 
Suzanne mărturiseşte că, la fel cum se întâmplă în majoritatea căsniciilor, dorinţele ei sexuale, dar şi ale soţului, s-au diminuat în timp, iar sexul a devenit monoton. „După un an de abstinenţă, când am făcut sex m-am simţit ca un copil închis într-un magazin cu bomboane”, povesteşte americana.
 
5. „Ştiu care putem trece peste orice”
 
După perioada fără sex a căsniciei ei, Alex spune că a realizat că nu e mare lucru dacă într-o căsnicie apar, de-a lungul timpului, asemenea perioade şi că pot fi destul de uşor de depăşit, dacă ambii parteneri îşi doresc acest lucru.
 
Citeşte şi:

Moda Boytox la femei: Fără întâlniri, fără relaţii, fără sex
 
Moda relaţiilor lipsite de sex
 
12 ani fără sex
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dan Petrescu
2.12.2014, 20:51:23

Ce retard trebuie sa ai ca dupa un an de lipsa totala de sex sa mai poti vorbii de un cuplu ( exceptie atunci cind acest lucru extrem de important intr-o relatie este ratat din cauze obiective si perfect rationale din punct de vedere fizic ). habar nu am de unde apar astfel de entitati ,care de care mai ''autorizat '' in a da sfaturi si povete atit de labile ........

+2 (4 voturi)
Modifică Setările