Curiozităţile bărbaţilor despre zonele intime feminine, explicate „fără perdea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cât de grei sunt sânii? Ce este areola? De ce nu alăptează şi bărbaţii? Chiar şi pentru cei mai educaţi bărbaţi, corpul feminin continuă să fie un mister. Reprezentanţii sexului masculin au multe curiozităţi despre zonele intime ale femeilor, iar specialiştii le oferă câteva răspunsuri „fără perdea“.

Că femeile sunt imposibil de descifrat este un lucru de care mai toţi bărbaţii sunt convinşi, dar învăluit în mister este nu doar comportamentul reprezentantelor sexului frumos, ci şi corpul – cu precădere zonele intime.

Editorii publicaţiei americane „Huffington Post“, împreună cu producătorul de aparate de imagistică medicala Hologic, au aflat de la un grup de bărbaţi curioşi ce nelămuriri au în legătură cu trupul feminin. Apoi, au răspuns „fără perdea“ tuturor dilemelor pe care le-au avut. Iată ce întrebări au avut reprezentanţii sexului masculin şi cum le-au satisfăcut specialiştii curiozităţile:

Unde se termină mamelonul şi începe areola?

Mamelonul (sau sfârcul) este vârful proeminent şi elastic al sânului pe care se găsesc mai multe orificii pentru alăptare. Areola este discul colorat din jurul mamelonului. Aceasta se întinde pe o suprafaţă mai mare şi are de jur împrejur câteva puncte proeminente numite glande Montgomery care secretă sebum. Ambele devin mai închise la culoare în timpul sarcinii şi după naştere.

Sunt sânii grei?

Dimensiunea sânilor unei femei depinde de bagajul genetic, de stilul ei de viaţă, dar şi de vârsta pe care o are. Greutatea unui sân variază între 900 de grame şi 9 kilograme. Mărimea cupei unui sutien măsoară un număr de mililitri. De exemplu, cupa A susţine 230 de mililitri/per sân, în vrteme ce cupa D susţine 800 de mililitri.

image

Huffngton Post

Sânii cresc în dimensiuni în timpul sarcinii şi alăptării, dar şi în timpul sexului – cu 25%, potrivit unui studiu citat de publicaţia „The Huffington Post“. În concluzie, sânii pot fi foarte grei, dar indiferent de greutatea acestora, fiţi gentlemani şi oferiţi unei doamne sau domnişoare locul în autobuz.

Femeilor li se micşorează organele genitale când e frig?

„Retracţia“ care se întâmplă bărbaţilor când afară sunt temperaturi scăzute nu sunt întâlnite şi la femei, pentru că organele lor genitale sunt în mare parte interne. Excepţie face mamelonul, care se contractă pentru a-şi reduce suprafaţa şi a reduce pierderile de căldură. Singurele părţi externe ale aparatului reproducător feminin, clitorisul şi labiile, cresc în dimensiuni ca urmare a excitaţiei sexuale, dar nu se micşorează la frig.

image

Huffngton Post

Multe femei aflate la menopauză suferă de o problemă numită atrofie vaginală, o micşorare a vaginului apărută în timp, pe fondul scăderiii nivelului unor hormoni. Există un studiu care susţine că trei căni de cafea consumate zilnic de femei duc la micşorarea sânilor.

Cum reuşesc sânii să producă lapte?

Este un mecanism pe cât de simplu, pe atât de miraculos. Nişte glande care arată precum penele de păun se întind de la nivelul mamelonului şi până în ţesutul gras al sânului. La vârful acestor „pene“ există mici săculeţi numiţi celule alveolare.

image

În interiorul acestora, sub acţiunea unui hormon, zahărul şi proteinele din sânge sunt extrase şi transformate în lapte. Lichidul este apoi transportat către mamelon prin intermediul unor canale numite galactofore. Mamelonul ese prevăzut cu 15-20 de orificii prin care bebeluşul se poate hrăni.

De ce bărbaţii nu pot secreta lapte?

Nu este imposibil ca un bărbat să alăpteze. Reprezentanţii sexului masculin sunt „dotaţi“ cu acelaşi aparat fiziologic ca al femeilor pentru „fabricarea“ laptelui. Ţesutul mamar al bărbaţilor este prevăzut cu celulele alveolare în care se obţine laptele, iar glanda pituitară masculină secretă prolactină, hormonul care transformă nutrienţii din sânge în lapte. Există o specie asiatică de lilieci, Dayak, la care alăptarea masculină este ceva obişnuit, cauzele lactaţiei paterne fiind deocamdată necunoscute.

Atunci de ce nu alăptează şi bărbaţii?

image

Huffngton Post

În condiţii normale, organismul bărbaţilor nu secretă suficientă prolactină (adică jumătate din cantitatea secretată de o femeie care nu este însărcinată). Stresul sau anumite afecţiuni pot declanşa lactaţia şi în cazul bărbaţilor, fenomen întâlnit în rândul bărbaţilor luaţi prizonieri în Al Doilea Război Mondial. Unii experţi susţin că stimularea intensă a mameloanelor este suficientă pentru a declanşa lactaţia în cazul bărbaţilor.

Sânii dor când femeia stă pe burtă? Loviturile în sâni sunt dureroase?

Sânii au numeroase terminaţii nervoase, prin urmare, da, o lovitură poate fi foarte dureroasă. De altfel, durerea mamară (mastalgie, în termeni medicali) este frecventă în rândul femeilor. În jur de 70% din reprezentantele sexului feminin trec prin această problemă de-a lungul vieţii, potrivit unui studiu. Ea apare adesea în preajma mensutruaţiei, durează 2-3 zile, iar durerea poate fi suficient de puternică pentru ca femeia să nu suporte îmbrăţişările cu partenerul.

Ce rol au avut sânii în evoluţie?

Suntem singura specie care găseşte sânii atrăgători. O teorie recent susţine că bărbaţii iubesc sânii pentru că sunt programaţi genetic să creeze o legătură mai strânsă prin intermediul lor şi să crească astfel şansele de reproducere. Când sunt stimulate, mameloanele secretă oxitocină, o substanţă care în mod normal întăresc legătura dintre mamă şi bebeluş. Dar mamelonul nu ştie dacă este stimulat de un bebeluş sau un bărbat, aşa încât el substanţa în orice condiţii.

Este mamografia ca un aparat de făcut sandvişuri care strânge sânii?

Mamografia este o investigaţie cu raze X care se foloseşte pentru depistarea cancerului de sân. Aparatul care efectuează investigaţia, format din două suprafeţe plane din plastic între care sânul este presat pentru câteva minute, în timp ce se realizeazaă radiografia. Nu este „fierbinte“, dar procedura poate crea disconfort.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite