Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

De ce sunt atrase femeile „coapte“ de bărbaţii tineri

5
29 Oct 2014 17:03:44
Autor: Oana Bâltoc
FOTO adme.ru
FOTO adme.ru

Dacă perechile formate din bărbaţi maturi şi femei tinere au fost mereu privite cu indulgenţă, nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul cuplurilor în care femeia este trecută de prima tinereţe şi el încă un puşti. Totuşi, în secolul al XXI-lea tot mai multe reprezentante ale sexului frumos îşi aleg parteneri şi cu 15 ani mai mici. Dincolo de glumele care se fac pe acest subiect, femeile au motive întemeiate ca să procedeze astfel.

Scriitoarea D. A. Wolf a explicat pentru publicaţia americană Huffington Post motivele pentru care un număr tot mai mare de femei mature aleg să aibă în relaţii cu bărbaţi mai tineri, observaţii făcute şi pe baza propriei experienţe de viaţă.

Se simte apreciată pentru experienţa ei de viaţă
O femeie trecută prin viaţă este privită de un partener matur ca o persoană cu obligaţii, care a strâns şi multă dezamăgire în decursul anilor. Perspectiva se schimbă din punct de vedere al partenerului tânăr, care vede în femeia matură un fel de mentor: Este mereu surprins de lucrurile pe care le află despre şi de la ea, iar acest entuziasm o face să accepte cu plăcere rolul de „ghid“. Bonus: o femeie care se simte atât de apreciată va înflori cu adevărat în intimitate.

Nu se simte judecată
Cu vârsta, toţi avem tendinţa să devenim mai încăpăţânaţi şi să ne formăm opinii greu de zdruncinat într-o mulţime de privinţe. De aceea un bărbat tânăr va fi mereu deschis la propunerile venite din partea unei partenere mai în vârstă, nu o va judeca la fel de aspru ca un bărbat de vârsta ei şi va accepta cu entuziasm lucruri care unui bărbat matur i se par copilării, indiferent dacă este vorba despre lecţii de dans, urmarea unui curs de yoga sau participarea la un maraton.

Are parte de o viaţă sexuală explozivă
Din punct de vedere sexual, cuplurile formate din femei mature şi bărbaţi tineri sunt ideale, iar acest lucru a fost dovedit în mod ştiinţific. O femeie matură are curajul şi încrederea de a-şi ghida partenerul mai tânăr în privinţa sexului, în timp ce acesta va fi mai mult decât entuziasmat să înveţe. În acelaşi timp, o femeie matură va fi dipusă să încerce lucruri pe care nu ar fi îndrăznit să le facă în tinereţe.

Energia şi atitudinea lui pozitivă o fac să se simtă mai tânără
Femeile mature care au parteneri mai tineri sunt dispuse să-şi asume mai multe riscuri. Energia debordantă şi atitudinea pozitivă a iubitului tânăr se reflectă în dorinţa femeii de a trăi mai mult clipa şi de a fi mai optimistă, se simte mai atrăgătoare şi mai puternică decât în umbra unui bărbat matur.

Experienţa se poate dovedi extraordinară atunci când ea ştie exact ce vrea
Important în acest tip de relaţie este ca femeia să ştie exact îşi doreşte de la un partener mai tânăr: o relaţie de scurtă durată, un anagajament serios, vrea doar să-şi dovedească faptul că poate cuceri un bărbat tânăr, chiar dacă nu mai are 25 de ani? Până la urmă, în orice relaţie, indiferent de vârsta pe care o avem, ar trebui să ştim ce ne dorim. Este clar că o femeie de 40 de ani care are un copil şi a trecut printr-un mariaj dezastruos s-ar putea să nu mai vrea să o ia de la capăt cu un bărbat fără experienţă, dar poate că are nevoie de o perioadă în care să se simtă din nou apreciată doar pentru că este femeie.

Încrederea pe care o au în propria persoană le face pe femeile mature să fie extrem de atrăgătoare în ochii bărbaţilor tineri. Aceştia sunt impresionaţi de faptul că nu se lasă doborâte de orice situaţie dificilă care apare la orizont, la fel cum se întâmplă cu tinerele de 20-25 de ani. De asemenea, bărbatul tânăr va aprecia faptul că o femeie experimentată ştie să comunice ceea ce doreşte atunci când doreşte, fără să-l lase să ghicească. Iar acest lucru îl va atrage cu atât mai mult cu cât comunicarea îl va face să se simtă mult mai confortabil şi mai încrezător în privinţa vieţii sexuale, total diferit de permanenta nesiguranţă pe care o simte în compania femeilor tinere.

Diferenţa de vârstă poate da naştere şi la probleme:

1. Subiectele de discuţie ar putea să nu fie suficient de interesante pentru o femeie matură, cu experienţă de viaţă, dacă avem de-a face cu un tânăr de 25 de ani şi o parteneră de 40 sau 45 de ani, de exemplu.

2. Relaţia cu un bărbat mai tânăr ar putea să le facă pe unele femei să se simtă mai bătrâne şi frustrate, conştiente de faptul că timpul nu trece în favoarea lor.

3. O femeie matură poate ajunge să-şi dorească o relaţie serioasă cu un bărbat tânăr, nu doar o relaţie bazată pe sex, dar se va lovi de faptul că nu va fi acceptată uşor de grupul ei de cunoştinţe, dar nici de prietenii lui.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Florin Mihai
29.10.2014, 19:27:52

Algerea personala este primordiala. Fiecare cu ce isi doreste...

+2 (2 voturi)
cata lyn
29.10.2014, 20:30:26

Alegerile le facem in fct de valorile ce le avem insa la o asa relativizare a valorilor.....ce semeni aia culegi

+1 (1 vot)
mircea georgescu
29.10.2014, 22:32:21

Fiidca le functiomeaza rotisorul!

+2 (2 voturi)
miron miron
30.10.2014, 07:46:06

Fiindca se respecta proverbul: "Gaina batrana si cu morcovul tanar faca zama buna".

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
1.11.2014, 10:00:43

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările