De ce bărbaţii necircumcişi au parte de o viaţă sexuală mai bună decât cei circumcişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndepărtarea chirugicală a prepuţului are anumite avantaje, demonstrate ştiinţific, însă la fel de real este faptul că există şi dezavantaje ale acestei intervenţii, care se pot răsfrânge asupra satisfacţiei sexuale resimţite atât de bărbatul circumcis, cât şi de partenera sa.

Circumcizia contribuie la prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, pentru că permite o igienă mai riguroasă a organelor genitale, după cum au indicat mai multe studii realizate în acest sens. Pe de de altă parte, o cercetare derulată în Belgia arată că există diferenţe în ceea ce priveşte nivelul satisfacţiei sexuale resimţite în cazul bărbaţilor necircumcişi, faţă de cei care au fost circumcişi.

Mai exact, prepuţul are cel puţin 20.000 de terminaţii nervoase, iar această sensibilitate îl transformă într-o parte a aparatului genital mai importantă decât s-ar fi crezut, cel puţin în ceea ce priveşte calitatea actului sexual. De asemenea, oamenii de ştiinţă belgieni au raportat în urma cercetării mai multe cazuri în care bărbaţii circumcişi s-au plâns, în timpul excitaţiei, din cauza senzaţiei de disconfort, de amorţeală sau chiar de durere în timpul actului sexual, faţă de cei necircumcişi. De vină ar fi ţesutul afectat în urma îndepărtării prepuţului, conform rezultatelor studiului, citate de publicaţia Men’s Health. 

Bărbaţii circumcişi au nevoie de mai multă stimulare 

Studiul a mai arătat că îndepărtarea prepuţului lasă descoperit capul penisului, cea mai sensibilă parte a organelor sexuale masculine, iar frecarea constantă de haine şi expunerea la schimbările de temperatură reduc, în timp, sensibilitatea şi reacţia nervilor la stimuli. Prin urmare, bărbaţii circumcişi au nevoie de mai multă stimulare sexuală decât cei necircumcişi.

Nu în ultimul rând, prepuţul are rolul de a menţine penisul umed şi la o temperatură constantă, iar în cazul subiecţilor necircumcişi, aceştia au explicat că apreciază senzaţia de care au parte în momentul în care partenera în stimulează manual şi prepuţul alunecă peste penisul aflat în erecţie.

Cu ocazia unui alt studiu, la care au participat femei cu parteneri circumcişi şi necircumcişi, s-a descoperit că existenţa sau absenţa prepuţului influenţează inclusiv modul în care se desfăşoară actul sexual. Astfel, bărbaţii circumcişi au tendinţa de a-şi penetra partnerele mult mai viguros, tocmai pentru că încearcă să aibă parte de mai multă stimulare şi să concentreze senzaţiile pe vârful penisului.

Bărbaţii necircumcişi, pe de altă parte, sunt mult mai lenţi în timpul penetrării şi se unduiesc, pentru că prepuţul acţionează ca o teacă care alunecă peste penis la fiecare mişcare, oferindu-le mai multă plăcere, reducând astfel nevoia de a se mişca viguros pentru a se excita.

Care este legătura dintre prepuţ şi orgasmul femeilor 

În ceea ce le priveşte pe femei, cele care au făcut sex cu parteneri circumcişi, dar şi cu parteneri necircumcişi, au explicat că plăcerea sexuală a fost mai intensă cu partnerul necircumcis. Sexologul american Debby Herbenick arată în cartea „Sex Made Easy„ că femeia simte în timpul actului sexual cu un bărbat necircumcis felul în care prepuţul se mişcă şi se freacă de pereţii vaginali, senzaţie care ar putea să inducă mai repede orgasmul.

La acest moment, 80% din populaţia masculină a lumii este necircumcisă. Interesant este că 60% din băieţii născuţi în SUA au ajuns să fie circumcişi încă de la naştere, notează Woman’s Health.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite