Dependenţa de sex: câte femei au această problemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile hipersexuale nu stabilesc legături emoţionale cu partenerii FOTO: Arhivă Adebărul
Femeile hipersexuale nu stabilesc legături emoţionale cu partenerii FOTO: Arhivă Adebărul

Hipersexualitatea sau dependenţa de sex, cum este mai cunoscută această problemă, nu este o tulburare strict masculină. Surprinzător de multe femei au această disfuncţie, potrivit unui studiu.

Cel mai mare studiu care a analizat sexualitatea feminină arată că în jur de 3% din femei sunt hipersexuale, ceea ce înseamnă că dorinţa lor sexuală depăşeşte limitele normale.

Procentul este similar celui întâlnit în rândul reprezentanţilor sexului masculin, după cum arată statisticile anterioare. Până acum, se credea că mai mulţi bărbaţi decât femei aveau această problemă de natură sexuală.

În cadrul cercetării, care a fost realizată de specialiştii germani de la centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf, din Hamburg, a fost analizat comportamentul sexual a 1.000 de femei de vârste tinere.

Acestea au fost întrebate cât de des folosesc sexul pentru a gestiona probleme emoţionale, dacă dorinţa lor sexuală este greu de controlat sau dacă activitatea sexuală le afectează viaţa de zi cu zi.

Cum se manifestă

„Frecvenţa masturbării, consumul de pronografie şi numărul partenerilor sexuali sunt mai mari în cazul femeilor hipersexuale, conform măsurătorilor noastre“, susţine Verena Klein, coordonatorul studiului, în „Journal of Sexual Medicine“ (Revista de Medicină Sexuală), citată de publicaţia britanică Daily Mail.

Specialistul completează că un indiciu foarte clar cu privire la dependenţa sexuală îl reprezintă activităţile sexuale impersonale, în care femeia nu stabileşte legături emoţionale cu partenerul. Acesta este un „simptom“ mai relevant decât numărul bărbaţilor cu care o femeie a întreţinut relaţii intime.

sex - getty images

Manifestările dependenţei de sex la femei sunt similare celor întâlnite la bărbaţi. O singură deosebire există, susţin aceiaşi cercetători: femeile hipersexuale tind să fie şi bisexuale. În cazul bărbaţilor, nu s-a observat o înclinaţie către relaţiile homosexuale.

Boală sau doar slăbiciune?

Dependenţa de sex nu este clasificată de specialişti drept o tulburare mintală, dar Asociaţia Americană de Psihiatrie a propus, în urmă cu câţiva ani, ca ea să fie introdusă pe lista bolilor sub denumirea de „hipersexualitate“. Specialiştii recomandă terapia psiholigică pentru tratarea ei. Aşa cum ne-am schimbat percepţia asupra alcoolului, care înainte era privit ca o slăbiciune a caracterului, iar acum este o boală pe care o tratăm, este pisibil ca şi această dependenţă să intre, în curând, în aceeaşi categorie.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite