Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

De Sîn’ Andrei

4
27 Nov 2015 19:44:22
Cezar Pârlog

„Zbor lin!”, îi spun şi trîntesc în urma ei uşa taxiului, care se îndepărtează în viteză. Gata, pînă mîine seară sînt libeeeer! Moni poate să vină! Mănînc ceva în fugă, urmează o noapte lungă şi, oricum, Viagra nu se ia pe burta goală.

Dau un telefon de control, au mai fost ceva probleme cu biletele, dar s-au rezolvat, se mai întîmplă, aşa-i cu astea luate de pe net, acum totul e în regulă, a trecut check-in-ul, trimit sms-ul la Moni, decorez puţin prin cameră şi cobor în stradă să o aştept.

Şi vine...

Deschid cu grijă portiera taxiului, mă bucur de ce văd, mereu am admirat conturul impetuoaselor ei picioare, şi urcăm pe rînd în bloc; vecinii-s curioşi, ciufuţi şi invidioşi.

Mă arunc pe ea încă din uşă, profit de multele dedesubturi pe care de data asta le-a lăsat acasă şi mă opresc cu greu; Calm şi raţiune, frate, e timp grămadă!

Răsfăţuri, şampanie, mîngîieri, caviar, excitaţii, brînză cu mucegai. Urmează partea a doua, în iatac. Lumînările sînt roşii şi mirositoare. «Paciuli». By «Paco Rabanne».

Debarasez puţin, cuvertura zboară pe parchet, iau telefonul din pat şi-l pun pe noptieră. Oooo! am avut două apeluri. Ambele, de la ea: sigur o fi vrut să-mi spună că a urcat şi că Boeingul e d-ăla mare şi că merge teveul. E şi un sms. Ceeee?! „Vezi că vin înapoi. Au făcut ăştia un fel de grevă!”

Sar din pat, îngroş grosolan din obraz şi o expediez pe Moni pe jumătate dezbrăcată; cred că-mi iau adio! Verific baia, sufrageria şi mai ales dormitorul. Fire de păr, parfumuri străine, e jale! La a doua tură îi găsesc sub pat ciorapii, slavă cerului!

Apare şi ea.

Greu, monosilabic şi transpirat subit, am dres-o inspirat cu catsuitul de sub pernă, de care am şi uitat. L-am sacrificat pe altarul familiei. Pastila albastră şi-a făcut efectul. Aşa ai apărut tu, singurul meu copil:

La mulţi ani, Andreea!

                                                                          *

Cezar Pârlog este autorul volumului de proză scurtă „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, apărut la Editura Tracus Arte în anul 2014, care a obţinut Premiul Naţional „Vasile Voiculescu” la secţiunea proză, ediţia XXVI, 2015.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Mihaela Hură
27.11.2015, 20:20:42

Și mai spun gurile cârcotașe că sînt rele grevele și păguboase... Ia te uită, avem acum dovada de nezdruncinat că nemulțumirile lucrătorilor unei companii aeriene duc, în mod logic și inevitabil, la creșterea natalității. De aici, toate celelalte - creșterea, în timp, a economiei naționale, dezvoltarea sistemului de învățământ, îmbunătățirea infrastructurii și tot așa. De bună seamă, de-acum încolo vom privi grevele cu mult mai profundă înțelegere și chiar vom spera să se întâmple. Noi vom spera, naratorul probabil că nu :)))))

+1 (1 vot)
Cezar Pârlog
27.11.2015, 22:41:50

Adevaru i ca grevele, sau macar cazul special, celor a lucratorilor de la lumina, de te prind in lift alaturi de o duduie bine, cu picioare „impetuoase”, nu cred ca aduc nimic rau, ba dimpotriva: cu siguranta ca iese de un inalt dialog cultural despre textualism, Modigliani sau Freud. Ori chiar Heidegger. Iara daca „ele” nu-s tocmai impetuoase, tot nu-i bai, buricele degetelor tot n-au ochi... ;-)

+2 (2 voturi)
Mihaela Hură
28.11.2015, 15:15:16

Și iată cum se naște o nouă formă de cultură - cultura de lift :))) Impetuoasă, precum picioarele duduii, și oarbă, precum buricele degetelor. Nu-i chiar rău :)

+1 (1 vot)
Cezar Pârlog
28.11.2015, 18:23:41

Cred că, purtat de vîrtejul literar, am cam sărit calul în comentariul de mai sus. Îmi cer scuze și recunosc că am fost pe drept penalizat cu un minus (-)

+1 (1 vot)
Modifică Setările