Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Detaliul anatomic care influenţează poziţiile sexuale preferate de o femeie

0
11 Jan 2016 12:27:35
Autor: Bogdan Dobre
Femeile care au uter retrovers pot simţi durere în timpul actului sexual cu penetrare, motiv pentru care vor prefera acele poziţii sexuale care nu le provoacă disconfort. FOTO Arhiva
Femeile care au uter retrovers pot simţi durere în timpul actului sexual cu penetrare, motiv pentru care vor prefera acele poziţii sexuale care nu le provoacă disconfort. FOTO Arhiva

Poziţiile sexuale în care femeia resimte cea mai intensă plăcere sunt determinate de anumiţi factori psihologici, dar şi anatomici, precizează un psihanalist. Acesta explică de ce detaliile anatomice sunt însă cele care joacă cel mai important rol în stabilirea poziţiilor sexuale preferate de o femeie sau de alta.

Există o mulţime de studii care arată că anumite poziţii sexuale sunt preferate de multe femei pentru că permit contactul vizual direct, deci conectarea ermoţională este mai intensă, iar anumite puncte erotice, cum este clitorisul, sunt mai stimulate. O astfel de poziţie este cea a misionarului, precizează psihologul american Paul Joannides pentru publicaţia Psychology Today.

Numai că există multe alte femei care detestă poziţia misionarului, fără ca asta să însemne că pentru ele contează mai puţin conectarea emoţională. Motivul este cu totul altul şi ţine de anatomia vaginului şi a poziţionării anumitor reţele de nervi, dar şi de particularităţile pelvisului şi de modul în care sunt orientate clitorisul, dar şi uterul. Nu în ultimul rând, forma penisului partenerului este un alt factor important în această ecuaţie.

Unele femei au uterul înclinat sau retrovers, în mod normal uterul unei femei fiind orientat spre abdomen. Aproape 30% din femei au uter retrovers, care nu este însă o anomalie. Având formă de pară, uterul este aşezat în continuarea vaginului, în poziţie uşor înclinată înainte, deasupra vezicii urinare, poziţie numită anteversă şi considerată normală. În schimb, uterul retrovers este orientat uşor spre posterior, în unele cazuri poziţia sa putând fi situată spre dreapta sau spre stânga. De aceea, femeile care au uter retrovers pot simţi durere în timpul actului sexual cu penetrare, motiv pentru care vor prefera acele poziţii sexuale care nu le provoacă disconfort.


FOTO Poziţionarea uterului normal, respectiv a uterului retrovers

Acesta este unul dintre motivele pentru care multe femei preferă poziţiile în care se află faţă în faţă cu partenerul şi mai puţin doggie style sau cele care presupun penetrarea din spate, caz în care resimt durere. Ar putea să prefere tot din această cauză poziţia femeia deasupra. Până şi schimbările aduse de ciclul menstrual pot avea impact asupra poziţiilor sexuale pe care femeile le preferă. Şi aste pentru că vaginul este sensibil la variaţiile de estrogen din timpul ciclului menstrual, iar anumite zone devin mai sensibile.

Din păcate, multe femei nu-şi dau seama de aceste lucruri niciodată şi continuă să facă sex deşi au dureri şi nu se pot bucura pe deplin de actul sexual.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările