Femeile flexisexuale câştigă teren: ce le determină să renunţe la heterosexualitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probabilitatea ca femeile să-şi schimbe orientarea sexuală este mai mare decât în cazul bărbaţilor, arată un studiu recent.

O cercetare la care au participat 9.000 de persoane, femei şi bărbaţi, desfăşurată de Universitatea Notre Dame din Indiana, SUA, a relevat că femeile sunt mult mai flexibile decât bărbaţii din punct de vedere sexual şi că există o tendinţă mai mare ca acestea să nu se declare 100% heterosexuale, spre deosebire de bărbaţi, pentru care categoriile în care se împart sunt foarte clare: heterosexuali şi homosexuali. În cazul femeilor, această ambiguitate sexuală se traduce în cele mai multe cazuri prin bisexualitate.

Fenomenul flexisexualităţii feminine este din ce în ce mai evident în rândul celebrităţilor, care se simt mai libere să-şi recunoască bisexualitatea sau faptul că sunt deschise şi aventurilor sexuale cu femei. Este cazul actriţei Angelina Jolie, măritată cu actorul Brad Pitt, care a declarat într-un interviu că în alte circumstanţe s-ar fi căsătorit probabil cu o fostă iubită, modelul Jenny Shimizu. Şi actriţa Amber Heard, soţia actorului Johnny Depp, a fost îndrăgostită ani la rând de o artistă. Recent, supermodelul britanic Cara Delevingne şi-a recunoscut public bisexualitatea, precizând că nu este doar un capriciu.

image

Modelul Jenny Shimizu (foto stânga), fosta iubită a actriţei Angelina Jolie. Jolie este căsătorită în prezent cu Brad Pitt (foto dreapta). FOTO pagesix.com

Studiul care a scos la iveală aceste date s-a bazat pe modul în care s-au schimbat răspunsurile participanţilor după ce li s-au pus aceleaşi întrebări la vârsta de 16 ani, la 22 de ani şi la 28 de ani. Aceştia au trebuit să aleagă de fiecare dată cum s-ar descrie din punct de vedere sexual: „100% heterosexual“, „mai degrabă heterosexual“, „bisexual“, „mai degrabă homosexual“ şi „100% homosexual“.    

Femeile au ales în proporţie mult mai mare decât bărbaţii bisexualitatea, probabilitatea fiind de trei ori mai mare în cazul lor să-şi schimbe opţiunea sexuală între 20 şi 28 de ani. De cealaltă parte, majoritatea reprezentanţilor sexului puternic a avut de fiecare dată opţiuni clare, fie „100% heterosexual“, fie „100% homosexual“.

Cercetătoarea Elizabeth McClintock, care a condus studiul, a explicat această ambiguitate în cazul femeilor ca o putere mai mare de adaptare sexuală, datorată libertăţii pe care acestea o au la nivel social şi cultural să experimenteze sexual cu alte femei (să se sărute la petreceri, să se atingă în public) fără să fie stigmatizate în aceeaşi măsură ca bărbaţii.

Psihologul a adăugat că femeile care au parte de experienţe pozitive în relaţii heterosexuale sunt mult mai puţin tentate să exploreze atracţia simţită faţă de persoane de acelaşi sex.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite