Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Fondată sau nu, gelozia e toxică

2
11 Jun 2013 13:10:37
Maridana Arsene
„Durerea resimţită din cauza geloziei este poate chiar mai crudă decât durerea despărţirii.”
„Durerea resimţită din cauza geloziei este poate chiar mai crudă decât durerea despărţirii.”

Nu putem iubi fără să fim măcar un pic geloşi, dar, dacă ar fi să pot alege, mi-aş dori să existe un antidot pentru toate momentele când imaginaţia mea o ia razna.

Nefondată, gelozia poate face ravagii, dar lasă loc luptei, o luptă care se poate termina uneori, chiar dacă rareori, cu consolidarea relaţiei.

Fondată, lupta devine inutilă de cele mai multe ori, căci disconfortul pe care-l implică gelozia distruge constant farmecul şi puterea sentimentelor, oricât de solide ar fi.

Gelozii mărunte şi nejustificate ore-n şir, zile la rând, paranoia, sufocare... Când nu a mai fost sigur pe sentimentele mele, a început declinul. Şi calvarul a continuat până mi-a întins o capcană. A încercat să mă facă geloasă. Aşa am aflat că nu-mi mai rămăsese decât orgoliul, care m-a împins să reacţionez radical. Să plec. Când iubeşti nu renunţi şi nu alegi niciodată calea cea mai simplă. Cum gelozia dă măsura sentimentelor, să plec a fost atunci o decizie înţeleaptă.

Nu suport să devin ceea ce urăsc la ceilalţi, iar unul dintre lucrurile care-mi displac profund este criza nejustificată de gelozie. Unii numesc asta patimă, pasiune pură, sentiment curat. Alţii îi zic boală. Oricum s-ar chema, gelozia m-a ajutat să devin de fiecare dată doar o „cometică-jumătate”.

Durerea resimţită din cauza ei este poate chiar mai crudă decât durerea despărţirii. Greu de controlat, imposibil de calmat, justificată sau nu, gelozia distruge încrederea şi echilibrul unei relaţii. Am încercat să o manipulez la nivel raţional, în speranţa că disconfortul fizic va dispărea… Inutil. Gelozia e toxică oricum, cu sau fără motive întemeiate şi, dacă aş putea alege, mi-aş dori să existe un antidot pentru toate momentele când imaginaţia mea o ia razna.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

paradoxal
11.06.2013, 14:52:02

Tanti dupa cum ati scris, imi dati impresia unui om puternic pe dinafara,dar cam,prea, sensibil/fragil pe dinauntru. Inseamna ca intuitia feminina nu prea a functionat,ca in general ,multe femei doar dupa ce se despart de iubitei,,numa dupa acea Cunosc pe bune si la modul real,,, ce feeling-uri zaceau in barbateii lor,,cu adevarat., Am mai scris,dar repet,,gelozia este un cocktail de sentimente posesiv/egoiste,neclarificate la timp de multe persoane inainte de-a intra intr-o relatie ,,zis si demonstrat,,prin comunicare sincera,pe toate nivelurile. Da asta sa fie problema,ca slava Domnului,,asa cum vin autobuzele in statii,(mai devreme,sau mai tirziu)asa vin si in viata vehiculele de transport in Comun ale dragostei.

+3 (3 voturi)
radu bradeanu
11.06.2013, 15:56:27

Cu exceptia geloziei maladive(creier defect) gelozia este direct proportionala cu prostia.

-2 (2 voturi)
Modifică Setările