Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Indiciile care arată dacă o relaţie are şanse să reziste în timp

0
23 Jul 2015 15:00:24
Autor: Oana Bâltoc
partenerii cu şanse mai mari de a rămâne împreună pe termen lung îşi percep aleşii ca pe o extensie a lor şi ajung să se refere la cuplul pe care îl formează cu “noi“, nu fac diferenţa între “eu“ şi “ea/el“. FOTO Arhiva Adevărul
partenerii cu şanse mai mari de a rămâne împreună pe termen lung îşi percep aleşii ca pe o extensie a lor şi ajung să se refere la cuplul pe care îl formează cu “noi“, nu fac diferenţa între “eu“ şi “ea/el“. FOTO Arhiva Adevărul

Psihologii consideră că există anumite particulariăţi care pot indica dacă o relaţie de cuplu are şanse să reziste în timp sau nu. Aceştia vorbesc despre modul în care ne regăsim în partener, dar şi de cât de mulţumiţi reuşim să rămânem de cel alături de care am ales să întemeiem o relaţie, în ciuda comparaţiilor, adesea involuntare, pe care le facem cu alte persoane.

Psihologii de la Universitatea din Toronto, Canada, sunt de părere că relaţiile de durată sunt cele în care partenerii reuşesc să se oglindească unul în celălalt. De asemenea, în urma comparaţiilor pe care le facem între partenerii noştri şi alte persoane, referitor la cât de bine se descurcă perechea noastră în anumite situaţii, cât de bine arată, în ce măsură se implică în rezolvarea problemelor comune sau alte amănunte, ar trebui ca balanţa să incline întotdeauna în favoarea celui sau celei alături de care ne împărţim viaţa.

Un alt indiciu este faptul că partenerii cu şanse mai mari de a rămâne împreună pe termen lung îşi percep aleşii ca pe o extensie a lor şi ajung să se refere la cuplul pe care îl formează cu “noi“, nu fac diferenţa între “eu“ şi “ea/el“. 

Cuplurile care întrunesc aceste condiţii, care sunt capabile să menţină o imagine pozitivă în ciuda comparaţiilor pe care le facem cu alte exemple, observate în jur, care reuşesc să vadă mereu în persoana de lângă ei partenerul potrivit, acestea sunt şi cele care ajungă să rămână împreună perioade lungi de timp, a declarat psihologul Sabrina Thai în ediţia de luna aceasta a revistei de specialitate “Personality and Social Psychology“.

Pe de altă parte, persoanele care îşi văd partenerii de viaţă într-o lumină negativă, mai ales când se raportează la alte exemple, nu reuşesc să se identifice cu perechea lor, iar acest lucru erodează relaţia. “Din păcate, această incapacitate de a ne oglindi în cel de lângă noi devine o sursă sigură de conflict şi de stres pentru cuplu“, a precizat psihologul canadian.

 

Găseşte-ţi jumătatea pe primalove.ro!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările