Istoria jucăriilor deocheate: de la „vibratoarele“ din Epoca de Piatră la roboţii sexuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Industria jucăriilor pentru adulţi este una dintre cele care nu au avut deloc de suferit de pe urma pandemiei, ba dimpotrivă, chiar a înregistrat o creştere considerabilă.

Jucăriile deocheate au o istorie foarte mare, care începe cu un „vibrator” vechi de 28.000 de mii de ani, descoperit în Germania în 2005. Astfel de jucării „de lux” au fost găsite şi în China, vechi de 2000 de ani, elementul lor special fiind faptul că erau făcute din bronz.

Lăsând deoparte însă diversele materiale din care au fost concepute jucării sexuale, a existat întotdeauna un interes din partea oamenilor de a îmbunătăţi tehnologia din spatele lor, chiar şi atunci când tehnologia nu era încă implicată.

Astfel, prin anii 1700 au apărut vibratoare cu aburi, cel mai celebru dintre ele fiind numit „Manipulatorul”. Următoarele două secole au marcat apariţia primului vibrator electric (Pulsoson) şi a unor „unelte de înfrumuseţare” care erau folosite în scopuri sexuale, precum un instrument de masaj.

După cel de-al Doilea Război Mondial, Japonia a creat „Cadillac-ul vibratoarelor”, care ulterior a ajuns şi în America, iar 1965 a marcat invenţia siliconului, care este folosit la marea majoritate a jucăriilor sexuale din ziua de azi.

Aproape de sfârşitul secolului trecut a fost şi prima apariţie a unei jucării pentru adulţi la televizor, în „Sex and the City”, iar anii 2000 au crescut popularitatea întregii industrii, precum şi a pornografiei. Recent, tehnologia şi-a făcut loc şi ea în această ramură, iar în 2016, o firmă numită Realbotix a creat primul robot sexual cu inteligenţă artificială, „Harmony”.

Aşa am ajuns în timpul prezent unde, odată cu pandemia, foarte multe persoane au fost izolate şi nevoite să petreacă mult timp în singurătate. Deşi multe industrii au avut de suferit, cea a jucăriilor pentru adulţi nu a fost una dintre ele, înflorind pe perioada pandemiei, la fel ca în timpul recesiunii din 2008.

Un studiu efectuat în acest an arată chiar că unul din cinci americani (22%) ar lua în considerare sexul cu un robot. Acelaşi studiu a fost realizat şi în 2017, de către YouGov, atunci doar 16% dintre respondenţi simţindu-se confortabil cu acest lucru.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite