Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Motivul surprinzător pentru care femeile sunt mai predispuse la infidelitate: ce îi împiedică pe bărbaţi să calce strâmb

4
30 Oct 2016 08:12:09
Autor: Lizeta Oprea
Motivul pentru care bărbaţii şi femeile devin infideli. FOTO Arhivă
Motivul pentru care bărbaţii şi femeile devin infideli. FOTO Arhivă

Un nou studiu scoate la iveală rezultate neaşteptate cu privire la posibilitatea ca femeile să fie mai infidele decât bărbaţii. Cercetările sugerează că persoanele de sex feminin sunt programate să imite comportamentul mamelor, în timp ce bărbaţii nu sunt neapărat mândri de statutul de „amant“ .

Potrivit site-ului Indy100, care oferă şi un serviciu prin intermediul căruia persoanele căsătorite îşi pot da întâlnire cu alţi parteneri, a cerut unui număr de 1.000 de clienţi , bărbaţi şi femei, să dezvăluie motivul pentru care au ajuns să fie infideli. Astfel, s-a constatat că 71% din femeile ale căror mame şi-au înşelat partenerul de viaţă au fost la rândul lor predispuse la infidelitate. În schimb, doar 45% din bărbaţii chestionaţi au spus că unul dintre părinţi şi-a trădat partenerul.

Conform studiului, comportamentul părinţilor a fost un factor extrem de importat care a contribuit la decizia copiilor lor de a-şi înşela partenerii. Mai mult de jumătate dintre femeile chestionate au declarat ca au considerat că le este permis să îşi trădeze partenerul, neatribuind o vină prea mare unui astfel de comportament având în vedere că şi mamele lor au făcut acest lucru, în timp ce 89% din bărbaţi au considerat opusul.

„Contrar credinţei populare, cei mai mulţi bărbaţi nu sunt neapărat mândri de statutul de «amant», în cazul în care le sunt infideli partenerelor“, este de părere Christian Grant, un purtător de cuvânt al site-ului care a realizat studiul. „Deşi s-ar părea că aceştia se tem să nu repete greşeala părinţilor, indiferent dacă sunt tentaţi sau nu să îşi înşele partenerele“, a adăugat acesta.

Grant este de părere că motivul din spatele dorinţei oamenilor de a fi infideli se reduce la un singur sentiment, cel de vinovăţie, resimţit mai mult sau mai puţin. „Este o diferenţă aparent inexplicabilă în mentalităţile celor două sexe: femeile văd greşelile mamei lor ca o permisiune de a înşela, în timp ce bărbaţii simt o vinovăţie ce atârnă deasupra capului lor, indiferent de istoria familiei“, a concluzionat Grant.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

sandel
30.10.2016, 11:00:35

Un studiu ne spune ceea ce stiam de cind eram mici. Primul lucru pe care l-am aflat eu ca baietel este ca femeile inseala , ca nu trebuie sa ai incredere prea mare ine ele si din aceasta cauza trebuie sa profiti cind se iveste ocazia.

+2 (4 voturi)
Toma G. Elena
30.10.2016, 11:09:07

doamnă Lizeta Oprea, lăsând deoparte faptul că drept carte de vizită la profilul site-ului “adevărul” nu vă apar studiile ci doar statutul de redactor adevărul.ro, aţi cerut sfatul(avizat) al unor psihologi? Sau …. Christian Grant- un purtator de cuvant(…) al site-ului…… v-a fost mai mult decât suficient? Pentru ce “lume” consideraţi definitoriu titlul articolului? Ce populaţie deserveşte site-ul citat? Din Europa sau S.U.A.? Românii/ româncele ce să le spună copiilor lor? Că, “la început”, înainte de Revoluţie s-a difuzat filmul “Buletin de Bucureşti”, şi mai în glumă, mai în serios tot un cuplu au ajuns? Cum stau lucrurile, pe la alţii, când vine vorba de statutul de locuitor/ resident al unui oraş? Dar că MAME spun fiicelor că au întreţinut relaţii sexuale, căsătorite fiind cu tatăl lor natural, cu cel puţin un alt bărbat(oare când le-or fi “mărturisit”: înainte sau după ce FIICELE au împlinit 18/ 21 ani?), MOTIV care ajunge să stea la baza deciziei acestora de a proceda la fel….. astea pot fi excepţii doamnă, nu reguli: iar excepţiile nu pot fi prezentate, prin definiţie, altfel decât sunt. Pe de altă parte, caracterele răzbunătoare sau falşii soţi= şi-au achiziţionat partenerii ca pe nişte trofee, ba chiar şi săraci lipiţi(…), care din start împiedică relaţionare externă a cuplului pot cauza nevoia de refulare a partenerului dominat. Adică cel dominat(gelozie, indiferenţa celuilalt) neavând prieteni comuni ajunge să-şi caute separat şi dacă s-a ajuns aici, automat s-ar şi înşela… Ce să spun mai mult? Nici măcar: Să fie la ei!

IulianH
30.10.2016, 13:14:45

Societatea,liderii,elitele,biserica,religia vor tipare comportamentale,fără personalitate proprie. Fidelitate,infidelitate,adulter,păcat etc sunt expresii,sugestii pentru a controla semenii. Iubirea conditionată,sugestionată,negociată,limitată nu mai e iubire.

0 (4 voturi)
Popa Basca
1.11.2016, 05:50:50

"Ce îi împiedică pe bărbaţi să calce strâmb" Refuzul?

Modifică Setările