Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

O teorie matematică arată care este vârsta ideală pentru căsătorie şi motivele pentru care aceasta este mai potrivită

0
27 Nov 2016 09:45:42
Autor: Alexandra Cheroiu
Oamenii de ştiinţă spun că 26 de ani este vârsta optimă pentru a alege persoana cu care să ne împărţim viaţa
Oamenii de ştiinţă spun că 26 de ani este vârsta optimă pentru a alege persoana cu care să ne împărţim viaţa

Dacă ai în jur de 20 de ani şi te gândeşti să faci parte dintre oamenii de vârsta ta interesaţi de căsătorie, regula de 37% este pentru tine. Potrivit junalistului Brian Christian şi omului de ştiinţă cognitivă Tom Griffiths, co-autorii cărţii „Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions“, această regulă te poate ajuta să economiseşti timp în cautarea unui soţ sau a unei soţii.

Regula 37% practic spune că atunci când trebuie să evaluezi o serie de opţiuni într-un interval limitat de timp, fie că este vorba de candidaţi pentru un job, apartamente noi sau potenţiali parteneri de viaţă, cel mai bun moment în care să iei o decizie este când ai văzut 37% din aceste opţiuni. În acel moment al procesului de selecţie vei fi adunat suficiente informaţii pentru a lua o decizie, fără a pierde prea mult timp uitându-te la mai multe opţiuni decât era necesar. Pragul de 37% marchează că ţi-ai maximizat şansele să-l alegi pe cel mai bun din mulţime, arată Business Insider.
 
Un alt experiement care dovedeşte această teorie datează din 1960 şi are legătură cu recrutarea. Teoria spune că dacă intervievezi trei candidaţi, cea mai bună variantă este să iei o decizie bazată pe cât de bun a fost cel de-al doilea candidat. Dacă este mai bun decât primul, angajează-l! Dacă nu este, mai poţi aştepta. Dacă ai cinci candidaţi, este indicat să aştepţi până la al treilea pentru a lua o decizie.
 
Deci dacă sunteţi în căutarea dragostei între 18 şi 40 de ani, vârsta optimă pentru a începe să iei în mod serios în considerare un viitor soţ sau o viitoare soţie este după împlinirea vârstei de 26 de ani. Până atunci, probabil că vei pierde parteneri de calitate, însă după această vârstă cele mai bune opţiuni ar putea deveni indisponibile, scăzând şansele să-ţi găseşti „alesul/aleasa“. Studiile privind căsătoriile de succes susţin vârsta de 26 de ani. 
 
În luna iulie a anului trecut, sociologul Nicholas H. Wolfinger de la Universitatea din Utah a descoperit că cea mai bună vârstă la care să te căsătoreşti pentru a evita divorţul este între 28 şi 32 de ani. Studiul lui Wolfinger a mai arătat că şansele ca partenerii să se despartă cresc cu 5% în fiecare an, după vârsta de 32 de ani. Chiar dacă datele nu se potrivesc întocmai cu regula de 37%, 28 de ani fiind mai aproape de 45%, trebuie avut în vedere că partenerii se decid în privinţa alesului înainte de nunta propriu-zisă. Cu alte cuvinte, dacă la 26 de ani plănuieşti să te pui la casa ta, eşti pe drumul cel bun.
 
Regula de 37% nu este perfectă din moment ce se bazează pe logica rece a matematicii. Asta înseamnă că la 26 de ani persoanele au o înţelegere rezonabilă asupra a ceea ce-şi doresc de la un partener, însă ignoră faptul că ceea ce caută la un partener se poate schimba dramatic între 18 şi 40. Ceea ce nu spune regula de 37% este că la vârsta de 26 de ani deciziile noastre sunt cele mai de încredere în privinţa relaţiilor şi acesta este momentul în care ne putem opri din căutare şi putem face pasul cel mare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările