Pilula de a doua zi are şi riscuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uneori, această formă de contracepţie poate provoca probleme serioase, 
cum ar fi afecţiuni hepatice, ale vezicii urinare şi hipertensiune 
arterială.
Uneori, această formă de contracepţie poate provoca probleme serioase, cum ar fi afecţiuni hepatice, ale vezicii urinare şi hipertensiune arterială.

Contracepţia de urgenţă sau pilula de a doua zi poate preveni sarcina nedorită după un contact sexual neprotejat. Deşi pare a fi o opţiune extrem de avantajoasă, e bine să ştii care sunt riscurile la care te expui înainte de a o folosi.

Pastila de a doua zi trebuie luată imediat de la terminarea actului sexual sau în cel mult 72 de ore, altfel nu are efect. Poţi apela la ea doar dacă nu ai folosit nicio altă metodă de contracepţie sau prezervativul s-a rupt în timpul contactului sexual.

Este un contraceptiv foarte puternic, pe bază de estrogeni sau progestative cu eficacitate crescută, care poate reduce riscul de sarcină cu până la 89% şi se administrează în doză unică. Dacă este luată în decurs de 24 de ore, eficienţa sa creşte cu până la 95%, însă chiar şi aşa, nu este sigură în totalitate.

Totuşi, ea poate fi extrem de nocivă pentru organism, de aceea, se recomandă a fi administrată de cel mult 2 ori pe an. Din acest motiv, ea nu poate fi considerată o formă principală de protecţie faţă de o sarcină, asemenea contraceptivelor orale. Pilula se poate cumpăra din farmacii fără prescripţie medicală.

Are contraindicaţii

Pastila de a doua zi nu trebuie administrată de femeile care sunt alergice la substanţele din conţinutul ei. Ca efecte secundare, pilula poate provoca greaţă, dureri abdominale sau de sâni, oboseală, dureri de cap, vomă.

Află pe Clicksanatate.ro ce efecte adverse poate avea pilula de a doua zi la femeile cu vârste peste 35 de ani!

Ceaiul de păpădie te scapă de constipaţie

Ce trebuie să ştii despre aparatul de aerosoli

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite