Dragoste şi sex

articolul anterior articolul urmator

Poziţii sexuale în funcţie de vârstă: provocări erotice pentru femei şi bărbaţi

0
10 Feb 2015 10:24:33
Autor: Bogdan Dobre
Poziţiile sexuale ajută la intensificarea plăcerii, dar mai ales la apropierea emoţională de partener. FOTO Shutterstock
Poziţiile sexuale ajută la intensificarea plăcerii, dar mai ales la apropierea emoţională de partener. FOTO Shutterstock

Fiecare etapă a sexualităţii ar trebui să însemne încă un pas spre cunoaşterea propriului trup, în drumul spre maturizarea sexuală. Bineînţeles, în cazul femeilor, dar şi al bărbaţilor, aceste etape trebuie parcurse gradual, în aşa fel încât drumul să fie unul memorabil.

Poziţiile sexuale ajută la intensificarea plăcerii, dar mai ales la apropierea emoţională de partener, tocmai de aceea psihoterapeutul sexual David Buss a recomandat în publicaţia Woman’s Health cele mai potrivite poziţii sexuale pentru femei, în funcţie de vârstă.

La 20 de ani
Între 20 şi 30 de ani, femeile sunt în perioada experimentării, a căutărilor sexuale, indiferent dacă sunt singure sau implicate într-o relaţie de durată ori căsătorite. O poziţie sexuală pe care reprezentantele sexului frumos nu ar trebui să o rateze în această perioadă este cunoscută ca „Poziţia X“, o poziţie în care cuvântul de bază este „controlul“. Bărbatul stă întins pe spate, partenera se aşază deasupra lui orientată cu spatele la el, apoi se apleacă peste picioarele acestuia. Femeia poate continua mişcarea prin întinderea picioarelor spre umerii partenerului, până când cele două trupuri formează un X, ea fiind cea care controlează mişcarea.


FOTO Poziţia X

„Dorinţă la înălţime“ (the ascent to desire) este o poziţie solicitantă din punct de vedere fizic, tocmai de aceea este recomandată bărbaţilor în perioada 20-30 de ani. Poziţia presupune ca bărbatul să stea în picioare şi să ţină femeia în braţe, sprijinită de perete sau nu, în tip ce aceasta îi înconjoară talia cu picioarele.

FOTO Dorinţă la înălţime

La 30 de ani
Femeile care au învăţat la 20-30 de ani ce le place din punct de vedere sexual au şanse mai mari să-şi păstreze vie dorinţa de a încerca lucruri noi şi în perioada în care, cel mai probabil, au o profesie solicitantă, responsabilităţi familiale, poate copii, şi un mariaj de câţiva ani. Rutina îşi arată chipul hâd în cele mai multe cazuri, viaţa sexuală devenind searbădă în această perioadă pentru multe dintre femei. Lucrurile pot sta diferit pentru cele care se cunosc suficient de bine pentru a şti ce-şi doresc în continuarea de la partenerul lor şi care comunică ceea ce vor în intimitate.
Poziţia sexuală „Lacătul“ sau sex pe masă presupune ca femeia să se aşeze pe maşina de spălat sau pe o masă, apoi să se lase pe spate sprijindu-se în mâini, în vreme ce bărbatul stă în faţa ei şi o ţine de şolduri sau de talie în timpul penetrării. Intimitatea şi emoţia oferite de această poziţie sunt incredibile pentru că partenerii se pot privi pentru a-şi surprinde trăirile.


FOTO Lacătul 

„Călăreaţa întoarsă“ (reverse cowgirl) este una dintre cele mai excitante poziţii, atât pentru femeie, cât şi pentru bărbat. Bărbatul stă pe spate cu picioarele întinse, iar femeia îngenunchează deasupra, cu spatele la el.FOTO Călăreaţa întoarsă 

La 40 de ani
Un studiu al Universităţii din Texas, SUA, condus de psihologul David Buss, a indicat faptul că femeile căsătorite cu vârsta între 35 şi 40 de ani fac sex mai des decât femeile măritate cu vârsta între 20-25 de ani. Prin urmare, femeile devin tot mai interesate de viaţa sexuală pe măsură ce înaintează în vârstă, iar această dorinţă ar trebui „hrănită“. 
„Calul care se leagănă“ (the rocking horse) este poziţia în care bărbatul stă în şezut cu picioarele adunate, iar femeia în braţele sale, cu picioarele în jurul lui. Se pare că acesta este una dintre poziţiile sexuale în care partenerii au şanse mari să atingă orgasmul simultan.


FOTO Calul care se leagănă 

Pentru poziţia „Bambusul despicat“ (the splitting bamboo - foto jos) femeia trebuie să stea întinsă pe spate, cu un picior aşezat umărul bărbatului şi celălalt pe pat. Bărbatul o penetrează în timp ce se foloseşte de mâini pentru a ridica puţin fundul partenerei. Avantajul acestei poziţii este că femeia îşi poate stimula clitorisul pentru a ajunge la orgasm.


pagina noastră de Facebook. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările