Punctul G nu există: care este adevărata zonă a plăcerii la femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orgasmul poate fi indus atunci când aria CUV este stimulată intens în timpul penetrării. FOTO Shutterstock
Orgasmul poate fi indus atunci când aria CUV este stimulată intens în timpul penetrării. FOTO Shutterstock

Faimosul punct G nu există, iar regiunea care poate produce femeii o excitaţie deosebită este mult mai complexă şi mai vastă decât cea la care se reducea până de curând.

O echipă de endocrinologi şi sexologi de la Universitatea Tor Vergata din Roma, Italia, condusă de profesorul Emmanuele A. Jannini, a ajuns în urma cercetărilor la concluzia că punctul G este doar un mit, confirmând suspiciunile exprimate în ultimii ani de mai mulţi oameni de ştiinţă, care au pus sub semnul întrebării existenţa legendarului punct erogen, a cărui stimulare ar fi dus femeile pe culmile plăcerii sexuale.

În acelaşi timp, medicii italieni au descoperit că zona care poate produce o plăcere intensă atunci când este stimulată în mod adecvat are o întindere mult mai generoasă decât se credea. 

Botezată aria CUV, aceasta include clitorisul, vaginul şi uretra, complexul fiind descris drept „o structură extrem de dinamică şi senzitivă“ care are legătură inclusiv cu uterul (uterul se contractă în timpul orgasmului-n.r.).

Profesorul endocrinolog Emmanuele A. Jannini a precizat că teoria punctului G, avansată în 1950 de ginecolgul german Ernst Grafenberg, este mult prea simplistă. Acesta a subliniat că progresul făcut în ceea ce priveşte tehnologia medicală a permis o investigare mai amănunţită şi mult mai edificatoare a ceea ce se întâmplă în diversele zone ale aparatului reproducător feminin în timpul activităţii sexuale. Astfel, echipa de medici a ajuns la concluzia că orgasmul poate fi indus atunci când această arie CUV este stimulată intens în timpul penetrării.

Acum ştim că avem de-a face cu o zonă mult mai vastă şi mai complexă decât un fantasmagoric punct G. Sper ca discuţiile interminabile despre existenţa punctului G să se oprească din acest moment, a precizat Jannini.

Studiul a fost publicat în revista Nature Reviews Urology de luna aceasta.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite