VIDEO Coca Cola şi fecalele de crocodil, printre cele mai ciudate metode de contracepţie din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din dorinţa de a preveni sarcinile, femeile au dat dovadă de multă inventivitate în materie de metode contraceptive de-a lungul istoriei. Multe dintre ele erau nu doar bizare, ci şi periculoase pentru sănătate.

Organizaţia americană nonprofit „EngenderHealth” a lansat recent o campanie numită „WTFP?” ( „Unde este planificarea familială?”),  care atrage atenţia asupra lipsei de informare a femeilor cu privire la contracepţie şi planificare familială. Cu acelaşi prilej, organizaţia a realizat un videoclip care prezintă cele mai ciudate şi periculoase metode folosite de femei pentru prevenirea sarcinilor.

Chiar şi atunci când resursele şi informaţiile nu erau la dispoziţia femeilor, acestea au încercat metode dintre cele mai bizare pentru a preveni sarcinile nedorite. Astfel, în Egiptul Antic, cu 3075 de ani înainte de Hristos, reprezentantele sexului feminin foloseau drept metodă de contracepţie un amestec între fecale de crocodil şi miere, despre care credeau că are efect spermicid.

Pe de altă parte, în Europa Medievală, femeile ţineau cu ele testicule de nevăstuică în timpul sexului, convinse fiind că astfel nu vor rămâne însărcinate. Cât despre contracepţia pe cale orală, femeile din Franţa anilor 1600 foloseau suc de ceapă, în timp ce reprezentantele sexului frumos din Canada consumau, în perioada 1534-1760, un amestec preparat din testicule de castor şi rachiu.

Printre obiectele pe care femeile şi le introduceau în vagin pentru a nu rămâne însărcinate se numără degetarele de metal, pe post de diafragmă, şi prezervative din intestine de porc. Printre cele mai ciudate modalităţi de prevenire a sarcinii se numără şi cea folosită de femeileamericane în anii ’60: ele foloseau Coca Cola pentru spălături vaginale, crezând că are efect spermicid.

Alarmant este, însă, faptul că în prezent există la nivel mondial peste 220 de milioane de femei care nu au acces la contracepţie sau la alte modalităţi de planificare familială. Potrivit „EngenderHealth”, femeile care au acces la informaţii despre contracepţie au mai multe şanse la educaţie, la un loc de muncă bine plătit şi la bebeluşi sănătoşi. Dacă toate femeile ar folosi mijloace de contracepţie şi îngrijire maternală, ar putea fi prevenite 70% din decesele materne şi 44% din decesele nou-născuţilor la nivel mondial.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite