Modă

articolul anterior articolul urmator

Creatorul de modă Alexander Wang, acuzat de comportament sexual neadecvat

0
24 Feb 2021 13:42:23
Autor: Adelina Mărăcine
Alexander Wang FOTO FilmMagic
Alexander Wang FOTO FilmMagic

Creatorul de modă american Alexander Wang este acuzat de 11 bărbaţi de comportament sexual neadecvat, învinuiri pe care el le neagă ferm, potrivit BBC.

Avocata Lisa Bloom a spus că reprezintă 11 bărbaţi care îl acuză pe Wang. Cel mai recent, Keaton Bullen, în vârstă de 21 de ani, student la Parsons School of Design din New York, a declarat pentru BBC că a fost agresat de Wang într-un club din oraş în 2019.

El a spus că era cu un prieten când s-a întâlnit cu Wang în clubul Fishbowl şi au discutat despre şcoala de design din Manhattan, unde Bullen studiază design interior.

Wang i-a invitat pe cei doi la masa lui şi le-a oferit de băut, apoi au dansat. Bullen a spus că, spre dimineaţă, Wang l-a agresat sexual.

Paul Tweed, unul dintre avocaţii lui Wang, a declarat că aşteaptă înregistrările video făcute de camerele de supraveghere din club despre care spune că „vor infirma complet aceasta acuzaţie”.

Bullen a spus că a simţit că este de datoria sa să vorbească acum pentru a-i sprijini pe ceilalţi care au făcut acuzaţii similare şi despre care s-a spus că sunt mincinoşi.

El nu va intenta un proces şi a precizat că nu doreşte ca fotografia să îi fie publicată, ca nu cumva publicul să îl acuze că îşi doreşte atenţie.

Primele acuzaţii referitoare la comportamentul lui Wang au început să circule online în urmă cu patru ani.

În luna decembrie 2020, un model britanic a susţinut pe TikTok că designerul l-a agresat la un concert dintr-un club newyorkez în ianuarie 2017. Ulterior, pe două conturi de Instagram, @DietPrada şi @ShitModelManagement, au apărut mai multe acuzaţii făcute anonim la adresa lui Wang.

La acel moment, într-un comunicat, Wang a negat învinuirile drept „fără bază şi grotesc de false” şi a spus că îi va trage la răspundere pe cei responsabili cu răspândirea lor.

Avocata Lisa Bloom a declarat pentru BBC că majoritatea incidentelor la care fac referire clienţii ei au avut loc în cluburi LGBT şi că, momentan, nu a fost deschisă nicio acţiune legală.

La finalul anului trecut, Wang, în vârstă de 37 de ani, a transmis într-un comunicat: „Văzând aceste minciuni despre mine perpetuate ca adevăruri este exasperant. Nu am avut vreodată comportamentul îngrozitor descris şi nu mă voi purta vreodată în felul în care este susţinut”.

Wang şi-a lansat propriul brand în 2005. A fost, din 2012 până în 2015, director de creaţie al casei Balenciaga.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările