Modă

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cine este tânăra din România care transformă încălţămintea Nike în pantofi cu toc. Ce a inspirat-o: „Am vrut să depăşesc puţin normele“

0
23 Sep 2019 15:43:42
Autor: Adelina Mărăcine
FOTO Instagram Ancuţa Sarca
FOTO Instagram Ancuţa Sarca

Românca Ancuţa Sarca (27 de ani), absolventă a Universităţii de Artă şi Design din Cluj, a transformat tenişii Nike în perechi de pantofi cu toc, iar rezultatul este unul inedit.

Designerul Ancuţa Sarca a creat mai multe modele de pantofi din încălţăminte sport Nike uzată, cu o formă cu totul şi cu totul diferită faţă de cea originală. Românca a păstrat logo-ul brandului, iar rezultatul este unul cel puţin spectaculos.  
 
Ancuţa Sarca locuieşte la Londra şi a absolvit Universitatea de Artă şi de Design de la Cluj. Tânăra a lucrat, printre altele, ca asisstant designer al casei Ashish. Apoi a decis să pornească pe drumul propriu şi s-a apucat de creat încălţăminte, iar modelele ei au atras imediat atenţia, notează alistmagazine.ro. 
 
Încălţămintea creată de Ancuţa Sarca este realizată din piese mai vechi, în care aduce o infuzie de nou printr-un design aparte. „Ideea mi-a venit când m-am mutat şi mi-am dat seama că am foarte multe perechi de pantofi pe care nu le mai port, iar majoritatea erau modele sport sau kitten heels. Mi-a părut rău sa renunţ la ei şi am decis să găsesc o soluţie prin care să le pot purta din nou, să le dau o nouă faţă“, a povestit Ancuţa într-un interviu pentru Vogue Australia.
 

Colecţia ei pantofi-hibrid – o combinaţie de sneakers Nike cu tocuri – a fost creată cu gândul de a feminiza acest tip de încălţăminte. 
 
„Am vrut să plasez trainerii într-o lumină nouă, diferită faţă de scopul lor strict pentru sport, am vrut să depăşesc puţin normele şi să poată fi purtaţi într-un context nou“, adaugă Ancuţa Sarca. 

View this post on Instagram

Made myself a dress #easteroutfit #lol

A post shared by ANCUŢA SARCA (@ancutasarca) on

 
Pantofii sunt scoşi la vânzare într-un concept store londonez, LN-CC, şi fac parte din campania Conscious iniţiată de magazin, prin care se încurajează reciclarea şi refolosirea articolelor vechi într-unele noi.

„Este foarte important ca noi, consumatorii, să fim mai conştienţi de vulnerabilitatea planetei noastre şi de consecinţele acţiunilor noastre, şi să ne gândim la bunăstarea generaţiilor viitoare“, a spus Ancuţa Sarca. 
 
View this post on Instagram

Sunday chill 😴 #upcycledshoes

A post shared by ANCUŢA SARCA (@ancutasarca) on

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările