Modă

articolul anterior articolul urmator

Machiajul permanent: ce greşeli să eviţi când îl faci şi care sunt tendinţele în 2019

0
4 Dec 2018 22:17:49
Autor: Andreea Neblea

Machiajul permanent reprezintă soluţia ideală de a avea ochii, sprâncenele şi buzele frumos conturate, dar şi pentru a fi corectate anumite asimetrii sau imperfecţiuni ale feţei. Un specialist în micropigmentare prezintă tendinţele anului 2019, dar şi care sunt cele mai frecvente greşeli, de care trebuie să te fereşti.

Machiajul permanent este realizat în saloane specializate. Acesta implică aplicarea unui tatuaj semipermanent cu un ac special ce introduce coloranţi de origine minerală, total non-alergici. 
 
Rezultatul este de lungă durată şi poate ţine chiar mai mult de cinci ani, fiind nevoie, însă, de o reîmprospătare periodică.
 
Procedura este indicată persoanelor cu un program zilnic încărcat, care nu au timp să îşi aplice zi de machiajul dorit, dar care îşi doresc sprâncene perfect conturate, conform simetriei feţei, ochi şi buze cu contur perfect trasat. 
 
Tehnica a avansat mult în ultimii ani, rezultatele având aspect din ce în ce mai natural şi fiind mai durabile. Cu toate acestea, este important ca specialistul care realizează acest machiaj permanent să aibă experienţa şi îndemânarea necesare pentru ca machiajul efectuat să fie corect şi adecvat fizionomiei fiecărei persoane în parte. 
 
FOTO Yolo Media
 
Adriana Bican, trainer internaţional micropigmentare, premiată peste hotare şi singurul român prezent în juriul prestigiosului concurs Asiatic Beauty Skills Competition, din Malaezia, explică de ce anume ar trebui să ţii cont atunci când decizi să îţi faci un machiaj de acest tip.  
 
„Cel mai bun sfat pe care îl putem oferi este acela de a alege, în primul rând, un salon profesionist, specializat în realizarea unor astfel de proceduri, cu tehnicieni pasionaţi şi dedicaţi. Un expert îţi va explica faptul că rezultatul imediat după procedura de tatuare nu este relevant, întrucât pielea este iritat, iar culoarea pare mai intensă. În funcţie de fiecare organism, viteza de refacere a pielii este diferită.  De aceea, în micropigmentarea buzelor sau a ochilor, este extrem de important să existe o comunicare excelentă între client şi specialist. Împreună vor alege culoarea şi forma pentru trăsăturile, tonul şi subtonul pielii“, explică Adriana Bican. 
 
Bican subliniază şi importanţa igienei: „Trebuie să se acorde o atenţie sporită igienei, produsele folosite trebuie să fie sterile, de unică folosinţă şi de cea mai bună calitate“. 
 
Totodată, ea prezintă şi cele mai frecvente greşeli: „execuţia incorectă a procedurilor, folosirea pigmenţilor permanenţi şi îngrijirea necorespunzătoare a tatuajului după procedură“.
 
Tendinţele în machiaj se aplică şi în cazul micropigmentării. Apar tehnici din ce în ce mai avansate, în special din zona Asiei, şi se consideră că o procedură bine realizată este aceea cu un aspect cât mai natural cu putinţă.
 
„Fiecare sezon vine cu tendinţe noi: forme şi culori diferite. Pentru 2019 tendinţele în domeniul dermopigmentării sunt axate pe naturaleţe şi o conturare în perfectă armonie cu fizionomia feţei. O noutate în 2019 sunt tehnicile asiatice, hiper-realiste de micropigmentare a sprâncenelor. Forma sprâncenelor trebuie să fie naturală, ideală pentru forma feţei şi trăsăturile acesteia, să creeze imaginea unei sprâncene cu fire de păr naturale extrem de atent conturate, astfel încât să fie cât mai greu să se facă distincţia între o sprânceană naturală şi un tatuaj semipermanent. Nu mai are rost să menţionez că un machiaj de acest tip nu trebuie sa fie invaziv, într-o nuanţă dură ori trasat în dezacord cu fizionomia persoanei“, adaugă Adriana Bican. 
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii