Modă

articolul anterior articolul urmator

Saint Laurent, Gucci şi Balenciaga vor începe să fabrice măşti sanitare pentru a combate penuria acestor produse medicale

1
24 Mar 2020 10:19:40
Autor: Lizeta Oprea
Fabricare măşti sanitare
Fabricare măşti sanitare

Casele de modă Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă măşti sanitare pentru a combate penuria acestor produse medicale pe durata pandemiei de coronavirus

Grupul de lux Kering, cu sediul la Paris, care deţine şi brandul italian Gucci, a anunţat că Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă manual acest echipament medical în atelierele lor, imediat după ce procesul de fabricaţie şi materialele utilizate vor fi aprobate de guvernul francez, conform Agerpres.

De asemenea, reprezentanţii grupului Kering au declarat că vor oferi serviciului francez de sănătate publică 2 milioane de măşti sanitare, pe care intenţionează să le importe din China.

Gucci va produce 1,1 milioane de măşti sanitare şi 55.000 de echipamente de protecţie care vor fi donate Italiei.

Rivalul grupului Kering, LVMH, a anunţat săptămâna trecută că va colabora cu guvernul francez pentru a importa 40 de milioane de măşti sanitare de la un furnizor chinez.

LVMH, la fel ca şi alte grupuri din industria produselor cosmetice, precum L'Oreal, foloseşte deja unele dintre fabricile sale pentru a produce gel dezinfectant pentru mâini.

Companiile din industria produselor de lux vor fi cel mai probabil puternic afectate de această criză, întrucât măsurile adoptate pentru limitarea pandemiei le-au forţat să îşi închidă magazinele.

Reducerea îngrijorătoare a stocurilor cu aceste produse de protecţie pe teritoriul Franţei i-a nemulţumit profund pe medici şi a determinat sindicatele poliţiştilor să ameninţe că reprezentanţii lor îşi vor părăsi locurile de muncă.

Plângeri similare au fost înregistrate şi în Spania şi Italia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Bogdan Liviu
24.03.2020, 12:26:32

mda , niste carpe ... ma refer la mastile lor. masti N95 cine incepe sa produca si la noi in tara ?

Modifică Setările