Modă

articolul anterior articolul urmator

Top 5 modele diferite de ceasuri pentru bărbaţi: ghidul cumpărătorului isteţ

0
Articol publicitar
14 May 2020 14:57:50
Autor: ADH

Vrei un ceas bǎrbǎtesc de mână, dar nu ai nicio idee de unde sa ȋncepi? Ok, în primul rȃnd îţi vom spune că pentru a afla ce modele de ceasuri barbatesti ţi se potrivesc trebuie sӑ răspunzi la câteva întrebări de bază. Nu te speria, nu este un chestionar complicat, ba dimpotrivӑ te va ajuta sӑ îţi dai seama exact ce fel de ceasuri de bǎrbaṭi corespund stilului tău şi cum sӑ iei decizia corectӑ de cumparare.

Aşadar, după ce îţi vei răspunde la întrebările: Ce stil vestimentar preferi?, Practici un sport sau eşti pasionat de drumetii?, Ai un job de corporaţie sau eşti un tip nonconformist?, Eşti genul de cumparator online sau preferi sӑ mergi în magazinele clasice? şi citind recomandările noastre din acest articol, garantăm cǎ îţi vei da seama ce model de ceasuri bǎrbaṭi ţi se potriveşte.  Adevărul este ca existǎ o mulţime de ceasuri de mânǎ, atât ceasuri pentru femei cât şi ceasuri pentru bărbaţi, de la modele sport, la modele foarte elegante, iar aceasta diversitate chiar trebuie privită ca un mare beneficiu.

Dincolo de noţiunea de bun gust, ceasul de mană este o expresie a personalităţii şi ar trebui sӑ îţi facă plăcere să-l porţi. Pe langa aspectul tehnic, deloc de neglijat, alegerea ceasului barbatesc potrivit este determinată şi de design. În linii mari, dimensiunea ceasului trebuie sǎ fie proporţională cu încheietura mâinii, iar designul în acord cu stilul tău vestimentar.

Aşadar, iti prezinti 5 tipuri de ceasuri bărbaţi care corespund mai multor stiluri şi caracteristicile lor principale care-ţi vor transmite dacă ţi se potrivesc sau nu:

  1. Smartwatch, ceasul inteligent care te ţine conectat

Smartwatch-ul este un ceas dispozitiv pe care îl vei folosi alături de smartphone, aşa cӑ primul lucru la care trebuie sǎ fii atent este compatibilitatea dintre acestea. Majoritatea modelelor de smartwatch îţi măsoară paşii făcuţi, distanţa parcursӑ şi caloriile arse. Dar, existǎ modele de ceasuri barbati special concepute pentru sportivi, cum sunt cele de la Garmin, care oferă funcţii avansate de monitorizare a activităţii fizice, precum funcţia de măsurare a ritmului cardiac. În acest fel, rezultatele antrenamentelor sunt mult mai exacte.

Orice model de smartwatch te va avertiza în privinţa apelurilor şi mesajelor primite, existӑ modele mai avansate care-ti afiseazǎ notificarile primite pe email şi de la reţelele sociale. În acest fel, vei fi mult mai conectat la tot ce ai nevoie, fără sa fie necesar sa iti foloseşti telefonul.

  1. Ceasuri barbateşti clasice, care pun în valoare costumul

Ceasurile clasice, cu design simplu, minimalist, sunt ideale pentru tinutele formale. Dacă eşti genul de bărbat business, atenţia ta trebuie îndreptată către un model de ceas clasic cu un cadran proporţionat cu incheietura mainii, de preferat rotund şi cu curea din piele. În caz contrar, va atrage atenţia asupra lui mult prea mult, iar scopul ceasurilor clasice nu este acela de a ieşi în evidenţă, ci de a aluneca uşor de sub manseta cǎmӑṣii şi de a completa într-un mod rafinat ţinută.

Astfel, dimensiunea modelelor clasice de ceasuri bărbaţi este un aspect important. Exista multe ceasuri barbatesti de dimensiuni mari, chiar supradimensionate, care ocupă ȋntreaga ȋncheietura a mâinii. Dar, din punctul de vedere al stilului, astfel de ceasuri de mânǎ se potrivesc mai degrabă stilului casual, nonconformist. De asemenea, cadranul trebuie să aibă un design discret, cu cifre romane. Sunt acceptate şi cifrele arabe, dar ar trebui să fie de dimensiuni mici.

  1. Ceasuri bǎrbӑteşti elegante, accesorii care impresionează

Cumpǎrarea unui ceas bǎrbǎtesc elegant, poate chiar de lux, nu înseamnă doar un accesoriu care atrage atenţia, cu o valoare ridicată, ci şi longevitate. Ceasurile bӑrbӑteṣti elegante pot face parte din garderoba office a unui bărbat, dar se potrivesc şi pentru o ţinută casual de weekend, mai ales dacǎ-ţi doreşti o apariţie cu care sӑ te faci remarcat. În aceasta categorie de ceasuri barbati se gӑsesc ceasuri de firmǎ a căror valoare este recunoscută la nivel mondial.

Printre ceasurile de prestigiu se numără ceasurile foarte rare (piesele de colecţie), piesele unice fabricate în întregime manual şi ceasurile de lux de înaltă calitate. O notӑ sofisticatӑ la ceasurile elegante pentru bǎrbaţi este datǎ în general de brӑţara metalicӑ din oţel inoxidabil sau dintr-un metal preţios. Ceasurile elegante prin designul lor sobru, elegant şi dimensiunile discrete sunt ideale pentru a fi purtate la costum sau smoking. De asemenea, producătorii de astfel de modele preferǎ să se concentreze atât pe complicaţiile de orologerie, cât şi pe îmbinarea de materiale luxoase şi de forme rafinate.

  1. Ceasuri bǎrbӑteşti moderne, modele de purtat zi de zi
Ceasurile bǎrbӑteşti moderne sunt cele mai populare accesorii în randul tinerilor. Sunt proiectate nu pentru a pune preţ pe valoarea materialelor, cât pentru modelele cât mai diferite, cu detalii care sӑ atragǎ atenţia. În aceasta categorie se încadrează ceasuri aviator, considerate una dintre cele mai mari invenţii din istoria orologeriei şi a… stilului masculin.

De asemenea, inedite prin designul lor, asa-numitele ceasuri skeleton se disting prin cadranul lor ajurat, care-ţi permite sǎ vezi mecanismul ce pune ceasul în mişcare. Carcasa ceasurilor este transparentă în întregime sau parţial, tocmai pentru a pune în evidenţӑ aceste decupaje. Ceasurile moderne sunt în general ceasuri cu mecanism quartz considerate a avea o precizie incontestabilă.

  1. Ceasuri militare pentru bӑrbaţi: durabilitate, rezistente la apӑ şi indicatoare luminoase
Durabilitate, rezistenţă la apӑ şi indicatoare luminoase sunt doar trei dintre caracteristicile ceasurilor bӑrbӑteṣti militare. Deci, aşa cum îţi imaginezi, ceasurile militare sunt rezistente, au carcasa din oţel inoxidabil ṣi curea dintr-un material foarte rezistent, în general textil. Un ceas militar pentru bărbaţi trebuie aşadar să fie lizibil, chiar şi în condiţii de luminǎ scăzută sau de noapte. Ca atare, va avea un cadran negru cu contrast puternic, cu numerotare albӑ.

Ceasurile de mânӑ au devenit un accesoriu de modӑ masculinӑ abia după ce au fost purtate (în scop practic) de soldaţi din Primul Război Mondial. Dar, nu vorbim de ceasuri cu design complicat care ne furӑ privirile, ci de modele de ceasuri bӑrbӑteṣti  sport, robuste, care fac faţă şi celor mai mari provocări fizice.

Toţi suntem sub presiunea timpului zi de zi, tocmai de aceea gestionarea corectǎ a acestuia e importantă. Chiar dacă suntem inconjurati de o mulţime de gadgeturi care ne pot oferi aceastӑ informaţie, ceasurile de mânǎ îndeplinesc funcţii esenţiale, printre care pot dezvălui multe lucruri despre persoana care le poartǎ. Tocmai de aceea, este foarte important ca accesoriul numărul 1 al bӑrbaţilor, ceasul, sǎ fie ales în perfectă armonie cu stilul purtătorului.

Pentru a găsi modele variate de ceasuri barbatesti, nu mai este nevoie sӑ pierzi timpul cutreierând prin toate magazinele de specialitate, ci poţi merge direct la fix pe cel mai mare magazin online de ceasuri de mana, watchshop.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii