Părinţi

articolul anterior articolul urmator

Activităţi distractive de vacanţă care  dezvoltă inteligenţa copiilor

0
20 Jun 2019 18:15:52
Autor: Lizeta Oprea
Activităţi distractive de vacanţă care ajută la dezvoltarea inteligenţei copiilor
Activităţi distractive de vacanţă care ajută la dezvoltarea inteligenţei copiilor

Vacanţa este perioada cea mai potrivită pentru dezvoltarea inteligenţei şi creativităţii copiilor. Chiar dacă au scăpat de teme şi mersul la şcoală, aceştia pot fi îndrumaţi de părinţi spre activităţi interesante care le susţin dezvoltarea.

Odată cu venirea vacanţei, mulţi părinţi se întreabă cu ce să le ocupe timpul copiilor. Dacă pentru mulţi prima soluţie este casa bunicilor, alţii aleg taberele sau îi înscriu în centre educaţionale care desfăşoară activităţi pe timpul verii. 

Specialiştii avertizează că vacanţa nu ar trebui să fie momentul în care părinţii încearcă să scape de copii, ci perioada oportună pentru a le dezvolta inteligenţa prin activităţi care-i bucură şi care-i ajută să-şi dezvolte pasiunile, scrie wired.com.

Exploraţi împreună natura

A petrece timp în natură este unul din cele mai importante lucruri pentru dezvoltarea copilului. Aerul proaspăt, mişcarea şi observarea naturii sunt sinonime cu ceea ce înseamnă copilărie. Este modul în care copiii descoperă şi înţeleg mediul înconjurător.

Priviţi cerul în familie şi admiraţi constelaţiile

Vara este momentul perfect pentru a analiza stelele şi poziţionarea lor. Nu este prea frig noaptea, iar o pătură confortabilă poate aduna familia pentru a admira cerul. Citiţi câteva constelaţii şi locaţii planetare înainte, iar copiii dvs. vor fi încântaţi să afle detalii.

Studiaţi evenimentele meteorologice

Creaţi o staţie meteorologică mică şi măsuraţi precipitaţiile, direcţia vântului şi temperatura. Comparaţi datele obţinute cu unele dintr-un alt oraş.

Citiţi împreună

Nimic nu poate fi mai relaxant decât liniştea unei zile petrecute în grădina casei sau în parc, citind alături de copilul tău.

Vizitaţi biblioteca

Majoritatea bibliotecilor au programe de lectură în timpul vacanţei, spectacole de păpuşi, cluburi pentru adolescenţi şi alte lucruri distractive organizate special pentru vară. Verificaţi programul bibliotecii din apropierea casei.

Experimentaţi gătitul împreună

Chiar şi copiii foarte mici îşi pot pune creativitatea la încercare atunci când vine vorba de fursecuri sau sărăţele în diferite forme. Contribuţia la gătit este o experienţă plină de satisfacţii pentru copiii de toate vârstele. Şi cu cât mai mult învaţă cum să facă, cu atât mai mult pot ajuta în mod regulat.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii