Părinţi

articolul anterior articolul urmator

Andreea Marin: „Am plecat de la o problemă dermatologică şi am ajuns în pragul depresiei”

2
1 Dec 2015 12:20:52
Autor: Oana Bâltoc
Andreea Marin, alături de medicul dermatolog Oana Spânu.FOTO
Andreea Marin, alături de medicul dermatolog Oana Spânu.FOTO

Andreea Marin i-a dezvăluit medicului său dermatolog, dr. Oana Spânu, într-un interviu realizat pentru proiectul Şcoala Mamelor, că la scurt timp după ce a născut s-a confruntat cu o acnee severă care a necesitat mai bine de un an şi jumătate de tratament.

Totul s-a întâmplat din cauza unor suplimente din plante, cumpărate de Andreea Marin pe internet, fără să se consulte cu specialiştii, produse care au oferit efecte secundare nedorite.

„Am plecat de la o problemă dermatologică şi am ajuns în pragul depresiei. Să fim atenţi la ceea ce introducem în corpul nostru, ca hrană sau ca medicaţie, chiar şi atunci când ni se spune că este 100% natural. După ce am născut, la vârsta de 33 de ani, am cumpărat suplimente din plante pentru a avea o digestie mai bună, pentru detoxifierea aşa zisă a organismului. Nu m-am consulat cu niciun medic şi am ajuns să mă confrunt astfel cu o dereglare dermatologică, o acnee foarte urâtă. Eu care nu avusesem niciodată coşuri, nici măcar în adolescenţă. Au devenit din ce în ce mai numeroase, la început în zona mandibulei, apoi pe frunte. Ulterior s-au mărit, au devenit pline de puroi şi ancorate puternic subcutanat. Iată ce înseamnă să nu te sfătuieşti cu un specialist, cu un medic atunci când vrei să scapi de o problemă de sănătate şi care să îţi recomande exact tratamentul personalizat de care ai nevoie. Am ajuns ulterior la medic şi mi s-a prescris un tratament medicamentos dur, cu efecte secundare, şi care a durat un an şi jumătate”, i s-a confesat Andreea Marin medicului Oana Spânu în cadrul unui interviu filmat pentru Şcoala Mamelor.

Pericolele tratamentului făcut după ureche

Medicul dermatolog Oana Spânu atrage atenţia asupra faptului că fiecare dintre noi trebuie sa apeleze la un medic pentru a primi diagnosticul şi tratamentul corect în orice problemă cu care se confruntă.  Aceasta subliniază importanţa apelării la un specialist pentru a avea tratamentul personalizat.

„La un moment dat, în viaţa unei femei, în special după ce aduce pe lume un copil, intervin modificări hormonale. Acel tip de produse pe care le-a cumpărat cumpărat Andreea intensifică arderile, scad greutatea, însă, pe lângă faptul că nu prezintă garanţia că sunt 100% naturale, pot conţine fitoestrogeni, hormoni din plante. Aceştia pot determina dezechilibre la nivelul organismului şi genera leziuni de tip acnee. Greşeala cea mare este de a nu consulta medicul dermatolog. Mulţi oameni merg la farmacie şi iau o cremă împotriva acneei care doar acţionează, pentru puţin timp, la suprafaţă. Sursa nu este însă doar bacteriană, ci şi hormonală, astfel că este necesar să abordăm un tratament topic corect, altfel ne putem trezi cu leziunui nodulare ce pot lăsa cicatrici inestetice, ireversibile, suprainfecţii cu stafilococ.În plus, când acoperim cu produse cosmetice, cum este cel special pentru televiziune, pielea se sufocă şi crează un mediu anaerob umed şi cald unde se dezvoltă bacteriile„, a precizat medicul.

Medicul dermatolog recomandă evaluarea endocrinologică, ecografia ovariană, pentru că pot exista ovare polichistice, apoi abordarea sistemică prin tratamente cu pastile cu derivat de vitamina C. Există multe forme de acnee ce necesită şi analizarea nivelului lipidic, a funcţiei renale, hepatice, o homeoleocogramă completă pentru că există o serie de parametri care se pot modifica în timpul tratamentului. Trebuie ştiut exact profilul pacientului pentru a stabili doza corectă. În timp, pacientul trebuie monitorizat de medic pentru a adapta doza corectă a tratamentului.

Problemele generate de acnee, legate de aspectul estetic, ne afectează inclusiv viaţa socială, ne poate scădea încrederea în noi înşine. Există tratament pentru învingerea acneei, aşa cum există şi metode de vindecare a posibililor cicatrici, cum este laserul Genesis, pe care îl folosesc la cabinet cu rezultate excepţionale”, a mai spus medicul dermatolog Oana Spânu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ilim
1.12.2015, 12:48:30

O stire de maxim interes, de Ziua Nationala a Romaniei: problemele dermatologice ale D-nei Marin. La multi ani Romania, oriunde te-ai afla !

foarte atent
1.12.2015, 15:37:35

Bubele din creier i-au iesit brusc pe fata, fara legatura cu suplimentele din plante! Dar ce sa te faci cu proshtii, fac legaturi fara de logica...unde dai si unde crapa!

+1 (1 vot)
Modifică Setările