Părinţi

articolul anterior articolul urmator

Aventurile celui mai tânăr călător prin lume: fetiţa care de la două luni îşi însoţeşte părinţii în drumeţii

0
11 Feb 2016 18:48:39
Autor: Liviu Stănculescu
Cei trei aventurieri au traversat împreună Australia, Asia şi Noua Zeelandă, în decursul a zece luni. FOTO Bored Panda
Cei trei aventurieri au traversat împreună Australia, Asia şi Noua Zeelandă, în decursul a zece luni. FOTO Bored Panda

Micuţa Esmé a călătorit în primul său an mai mult decât alţii într-o viaţă. De la vârsta de două luni, cel mai tânăr călător prin lume şi-a însoţit părinţii în drumeţii în lungul şi în latul mai multor ţări.

Când asistenta medicală Karen Edwards, în vârstă de 31 de ani, şi partenerul ei, Shaun Bayes, au anunţat că o iau pe micuţa Esmé, în vârstă de numai zece săptămâni, în călătoriile lor cu rucsacul prin lume, apropiaţii au privit-o cu scepticism, spune aceasta. Chiar şi aşa, cei trei aventurieri au traversat împreună Australia, Asia şi Noua Zeelandă, în decursul a zece luni.

„Scopul pincipal al iniţiativei noastre este să inspirăm părinţii iubitori de călătorii să nu renunţe la plăcerea lor. Acea persoană micuţă din viaţa lor trebuie introdusă în modul lor de viaţă. Încă pot face totul, inclusiv scufundări, dacă faceţi cu rândul. Nu mi-aş fi putut petrece concediul de maternitate altfel”, spune femeia care traversează în prezent, alături de mica sa familie, Thailanda, următoarea oprire fiind Cambodgia.

Edwards povesteşte că atât ea, cât şi iubitul ei erau amatori de călătorii cu rucsacul în spate înainte să rămână însărcinată. „După ce am născut, Shaun şi-a dat demisia, am vândut maşina, ne-am închiriat casa şi am plecat la drum, însoţiţi de bebeluşul nostru”, explică Karen, care încă alăpta atunci când micuţa Esmé a fost vaccinată, înainte de plecarea din Marea Britanie.

„Nu avem niciun regret, a văzut noi peisaje, a simţit noi arome. Îmi pare rău, totuşi, că nu a interacţionat foarte mult cu alţi copii. A fost spectaculos. Cea mai ciudată parte a călătoriei a fost întoarcerea acasă”, a mai declarat Edwards.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările