Care este gestul prin care părinţii pot ajuta la dezvoltarea creierului copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii sunt de părere că ţinutul bebeluşului în braţe are un puternic impact asupra felului în care se dezvoltă creierului lui. Cuvintele rostite cu blândeşe şi gesturile de afectivitate ajută copiii să-şi depăşească fricile şi grijile.

Dincolo de credinţa conform căreia ţinutul bebeluşului în braţe îi creează ataşamente faţă de părinte sau îl face să fie prea răsfăţat, un studiu recent desfăşurat în cadrul Spitalului de Copii Nationwide din Columbus, Ohio, arată că dezvoltarea creierului copiilor are o strânsă legătură cu îmbrăţişarea acestuia, scrie newsner.com.

125 de copii, prematuri sau născuţi la termen, au fost incluşi în studiul care a avut ca scop efectul impactului atingerii fizice asupra bebeluşilor.

Rezultatele au arătat faptul că bebeluşii născuţi prematur răspund afecţiunii mai puţin decât copiii care s-au născut la termen. Ceea ce a fost, de asemenea, evidenţiat a fost faptul că bebeluşii care au beneficiat de mai multă afecţiune, din partea părinţilor sau a personalului spitalului, au avut un nivel mai ridicat al activităţii cerebrale.

Alte studii au arătat că bebeluşii care experimentau un nivel ridicat de stres emoţional în primele opt luni de viaţă aveau în general un IQ foarte scăzut şi sufereau de anxietate. Îmbrăţişările reduc nivelul de stres şi promovează formarea de conexiuni neuronale în cazul bebeluşilor.

Cuvintele rostite cu blândeţe şi gesturile de afectivitate ajută copiii să-şi depăşească fricile şi grijile.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite