Părinţi

articolul anterior articolul urmator

Ce pot învăţa copiii din poveşti

0
Articol publicitar
16 Apr 2021 08:50:20
Autor: ADH

Danemarca este una dintre ţările cu cel mai înalt nivel de fericire, la nivel global. Şi, poate la această statistică a contribuit şi faptul că, în şcolile daneze, predarea empatiei este obligatorie încă din 1993.

Empatia ajută la construirea de relaţii, la prevenirea bullying-ului şi la succesul la locul de muncă. Şi s-a constatat că adolescenţii empatici tind să aibă mai mult succes, deoarece sunt mai orientaţi spre îndeplinirea obiectivelor comparativ cu colegii lor, mai narcisici. Însă, una dintre cele mai uşoare modalităţi de a asimila informaţii şi cunoştinţe, atât pentru adulţi cât şi pentru cu copii, este cu ajutorul poveştilor, deci prin puterea exemplului. Ceea ce citim ne modelează la orice vârstă, însă cu atât mai mult în perioada de formare, când absorbim totul ca un burete, conform unui articol de pe thriveglobal.ro.

În cadrul emisiunii Adevăr sau… întâmplare a fost invitată Ioana Chicet-Macoveiciuc, blogger de parenting şi scriitoare, cunoscută în online ca Prinţesa Urbană. Am dezbătut alături de ea câteva mituri despre citit. Oamenii care citesc sunt introvertiţi sau solitari? Ioana a desfiinţat acest mit, împărtăşindu-ne că oamenii care citesc regulat, în fiecare zi sau o dată la câteva zile, sunt de fapt ”foarte empatici şi… simpatici”. Cum ne ajută cărţile de ficţiune? Este lectura o activitate care ne solicită sau care ne relaxează? Romanele poliţiste şi cele de dragoste sunt sau nu lecturi adevărate? Există o listă a cărţilor care trebuie citite într-o viaţă? De ce-şi pierd copiii răbdarea când le citim şi de ce vor să le citim mereu aceeaşi poveste? Care este rolul mamei vitrege din basme? Există basme nerecomandate pentru anumite vârste? Cum acţionează poveştile la nivel terapeutic?

Urmăreşte întreaga emisiune Adevăr... sau întâmplare, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România, pentru a afla mai multe despre beneficiile lecturii.

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările