Părinţi

articolul anterior articolul urmator

Cele mai învechite sfaturi despre creşterea copilului, care pot face mai mult rău decât bine

0
10 Jun 2015 12:15:59
Autor: Roxana Ruscior
Multe sfaturi greşite pot face copilului mai mult rău decât bine/FOTO www.webmd.com
Multe sfaturi greşite pot face copilului mai mult rău decât bine/FOTO www.webmd.com

Multe dintre sfaturile primite de la părinţii şi bunicii noştri privind creşterea copiilor s-au dovedit a fi greşite, iar aplicarea lor poate face rău micuţilor. Medicul pediatru Ari Brown, expert în parenting, a făcut o listă cu sfaturi populare, dar complet greşite, care trebuie evitate.

1. Un sfat foarte cunosc şi aplicat deseori este că atunci când micuţul are febră mare, trebuie frecat pe piele cu puţin alcool medicinal. În realitate, acest tratament nu-l va ajuta deloc, iar în plus este şi periculos, pentru că alcoolul va fi absorbit prin piele.

2. Mulţi părinţi sunt sfătuiţi să-şi lase copilul să plângă, pentru că dacă va fi luat în braţe va deveni foarte răsfăţat. În realitate, bebeluşii sub 4 luni nu ştiu să se calmeze singuri, de aceea ei se vor linişti doar dacă vor suge sau dacă vor fi legănaţi. Dacă un copil mic este luat în braţe atunci când plânge, el va învăţa că parinţii sunt mereu acolo atunci când are nevoie de ei şi se va simţi în siguranţă, nu va fi alintat.

3. O altă greşeală pe care o fac mulţi părinţi este că trezesc noaptea bebeluşul pentru a-i schimba scutecul ud. Acum există modele noi de scutece, care absorb foarte bine umezeala şi pot fi lăsate fără probleme o noapte întreagă fără a fi schimbate. Desigur, copilul trebuie schimbat de scutec dacă acesta este murdat de fecale, pentru că dincolo de disconfort şi miros există riscul unei infecţii urinare, mai ales la fetiţe.

4. Un alt mit este cel legat de sterilizarea obligatorie a biberoanelor şi suzetelor în prima lună de viaţă a bebeluşului. Expertul spune că tetinele, biberoanele şi suzetele trebuie sterilizate doar înainte de prima folosire. Apoi este suficientă spălarea lor cu apă şi săpun, pentru că bebeluşii sunt oricum expuşi la germeni.

5. Părinţii încă sunt sfătuiţi de cunoscuţi sau părinţi să culce copilul foarte mic numai pe o parte sau pe burtică. În realitate, cea mai sigură poziţie de somn pentru un bebeluş este când acesta e culcat pe spate. Nu există riscul ca el să se înece cu lapte în caz că vomită sau regurgitează puţin lapte după ce este hrănit.

6. Un mit foarte popular printre tinerii părinţi este că bebeluşul va dormi mai bine dacă va mânca seara lapte cu cereale. Cerealele trebuie introduse în alimentaţie numai după vârsta de 4 luni, pentru că altfel hrana semisolidă va tulbura şi mai rău somnul copilului şi va creşte riscul de obezitate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările