Copiii devin nefericiţi în faţa calculatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii care petrec prea mult timp în faţa calculatorului nu se mai dezvoltă corespunzător FOTO Shutterstock
Copiii care petrec prea mult timp în faţa calculatorului nu se mai dezvoltă corespunzător FOTO Shutterstock

Supraexpunerea copiilor la tehnologie îi face în mod vizibil mai nefericiţi, mai expuşi pericolului de a nu se dezvolta psihic şi fizic cum trebuie.

În urma ultimului studiu făcut de Biroul Naţional de Statistică din Anglia s-a constatat că jocurile video şi reţelele sociale pot fi reponsabile pentru o serie de avantaje, dar şi de efecte negative pregnante. Un tânăr care petrece mai mult de patru ore pe zi în faţa calculatorului nu este la fel de binedispus şi cu poftă de viaţă ca unul care stă mai puţin de 60 de minute.

Concluziile vin la doar câteva zile după ce un lider academic a spus că riscurile sunt tot mai mari ca această generaţie să se dezvolte cu probleme de autocontrol, personalităţi multiple, durata scăzută a atenţiei şi lipsa empatiei din cauza dependenţei de reţele sociale, cum ar fi de Twitter sau Facebook.

Baroneasa Susan Greenfield, profesor de farmacologie la Oxford, a observat că „după ce este supraexpus la tehnologie de la o vârstă fragedă, creierul unui tânăr nu se mai poate dezvolta corespunzător”.

Potrivit Oficiului Naţional de Statistică, aproape 85% din copiii născuţi în 2000 au acces la calculator şi internet la domiciliu, iar 12%  din ei au calculator propriu şi telefon mobil personal.

Date separate au arătat că 6% din copiii care au până în 10-15 ani au folosit chat-ul online sau console pentru mai mult de patru ore într-o zi obişnuită de şcoală.

„În timp ce folosirea reţelelor de socializare şi a consolelor pentru jocuri pot îmbunătăţi cunoştinţele copiilor despre calculatoare, există riscuri privind folosirea acestora în exces”, relatează The Telegraph.

„Copiii din Marea Britanie, care au avut acces la jocuri pe calculator, console şi internet la domiciliu pentru mai puţin de o oră într-o zi de şcoală, au fost mult mai veseli şi binedispuşi decât cei care stăteau patru sau mai multe ore”, potrivit raportului.

Concluzia studiului arată că cei mici sunt mai expuşi riscului de a fi hărţuiţi virtual, din cauza timpului excesiv petrecut pe reţelele de socializare, dar şi de a deveni obezi din cauza lipsei de activitate fizică.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite