articolul anterior articolul urmator

INTERVIU Psihologul Alfie Kohn, despre „schilodirea” generaţiilor într-un sistem competitiv: „Toată lumea pierde când educaţia devine o cursă spre câştig”

22
25 Apr 2016 06:07:30
Autor: Oana Bâltoc
Unul dintre cei mai apreciaţi experţi în parenting şi autorul bestseller-urilor „Parenting necondiţionat” şi „Pedepsit prin recompense”, psihologul american Alfie Kohn revine pentru a treia oară la Bucureşti, pe 21 mai. FOTO Arhiva
Unul dintre cei mai apreciaţi experţi în parenting şi autorul bestseller-urilor „Parenting necondiţionat” şi „Pedepsit prin recompense”, psihologul american Alfie Kohn revine pentru a treia oară la Bucureşti, pe 21 mai. FOTO Arhiva

22 Comentarii

Ghe Stoian
25.04.2016, 09:52:51

Culmea, vine o stimabila Dna psiholog din SUA (unde competitia este lege nescrisa !) sa ne "invete" ca nu-i deloc buna competitia (in scoala ) ! Pai, in Romania ultimilor decenii "competitia" in scoala (medie si superioara ) a cam fost, 80-90% pentru parinti, ca si pentru elevi, pentru un loc de munca cat mai "caldut" ("doi cu sapa, trei cu mapa" !) ! Inclusiv numeroasele "fabrici de diplome" ! Iar acest lucru duce la somajul masiv in randul tineretului ! Si statul are o vina imensa : unde sunt scolile profesionale de altadata ?!

+1 (3 voturi)
foarte atent
25.04.2016, 10:19:59

usurel, usurel... 1. nu e doamna ci e domn ...Alfie Kohn 2. In SUA exista libertate de opinie, si domnul asta tocmai asta face : combate sistemul american 3. In Romania nu e nici cal nici magar...e MAFIE simplu, n-asa?!

+3 (11 voturi)
Cristian Saileanu
25.04.2016, 10:44:32

Comentariu considerat abuziv.

MadWolf
25.04.2016, 11:08:33

Individul asta zici ca a fost nascut si crescut intr-un kibbutz. "De la fiecare, după posibilităţi, fiecăruia, după nevoi". Parca am mai auzit asta undeva... hello, trezirea, nu va mai imbatati cu apa rece, viata-i o lupta continua, scapa doar cine stie sa se adapteze.

+3 (7 voturi)
Toru Okada
25.04.2016, 11:46:51

in culturile traditionale competitia era intotdeauna cu tine insuti, nu cu ceilalti: pasamite in cultura medievala europeana crestina, trebuia sa te lupti cu tine insuti sa faci mai putine pacate decat ieri ca sa ajungi la mantuire. in cultura extremului orient de asemenea filozofia de baza este sa te autodepasesti, esti intotdeauna in competitie cu tine. ma bucur ca lumea occidentala face pasi spre redescoperirea acestor adevaruri simple. cred ca trebuie explicata competitia numai in acest sens: sunt in competitie cu mine insumi pentru a fi mai bun ca ieri, fie spiritual, fie pragmatic (la anumite discipline de invatamant). de altfel este absurd sa ma consider in competitie cu altii, pentru ca este clar ca nu beneficiem toti de aceleasi premise, aceleasi conditii initiale, si nici nu avem toti aceleasi obiective in viata. cred ca pentru asta apropierea de Biserica este benefica. si apropierea de artele martiale necompetitive (de exemplu Aikido). aceste lucruri pot suplini intr-o oarecare masura competitivitatea exterioara. (agresivitatea) promovata de societatea contemporana.

+2 (4 voturi)