Medicii au elaborat o listă cu cele mai periculoase obiecte din casă ce pot cauza probleme grave copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de copii ajuns în spitale după ce suferă accidente casnice, în urma neatenţiei părinţilor. FOTO Ntv.com
Sute de copii ajuns în spitale după ce suferă accidente casnice, în urma neatenţiei părinţilor. FOTO Ntv.com

În cazul în care doriţi să luaţi exemplul unui părinte cu experienţă, gândiţi-vă la modelul oferit de un medic. Au văzut atâtea cazuri de accidente casnice în care copiii au suferit leziuni, aşa că ei pot spune cu exactitate de ce să ne ferim micuţii.

Acasă, de cele mai multe ori, copiii se simt protejaţi şi în siguranţă. Însă, din păcate, locuinţa se poate transforma imediat într-un loc periculos dacă părinţii nu-şi iau toate măsurile de siguranţă. Vă prezentăm în continuare şapte articole de uz casnic pe care medicii, care au văzut sute de cazuri de accidente de acest fel, spun că nu le vor permite niciodată în propriile case:

Recipiente din polistiren expandat

Fie că vor să-şi pregătească ciocolată caldă sau să-şi încălzească o supă, recipientele din polistiren expandat pot fi extrem de periculoase atunci când sunt scoase de la cuptorul cu microunde. Este cea mai frecventa cauză de arsuri la copiii mici, a spus medicul pediatru David J. Mathison pentru Health.com.

Dulapuri nefixate corespunzător

Kevin Cheng, medic pediatru într-o clinică din Marea Britanie, a declarat că niciodată nu lasă dulapurile neprinse de preţi. „Mă asigur întotdeauna că dulapuri mari sunt fixate extrem de bine. În plus, această activitate îmi dă o senzaţie de relaxare în zilele în care nu am ce face“, a spus specialistul.

Covoare care alunecă

„Dacă ai în casă un covor care alunecă, poţi suferi rapid accidente chiar şi ca adult. Atunci când fugi să răspunzi la telefon sau te-ai trezit noaptea şi mergi grăbit la baie pe întuneric te poţi răni destul de repede“, a spus medicul Kaycee Sink. „Alunecatul pe covor poate avea repercusiuni chiar mai grave decât căzutul pe scări. Oamenii sunt mult mai susceptibili să sufere de pe urma unei astfel de căzături, decât pe scări unde se pot ţine de balustradă“, a adăugat medicul.

Mărgele

Dr. Dasha Fielder a declarat că niciodată nu ţine în casă mărgele, deoarece „pentru copiii mai mici de patru ani, ele sunt foarte periculoase, putând ajunge în gură sau nas, ducând la dificultăţi de respiraţie sau chiar sufoare“.

Baterii mici

Dr. Cheng a adăugat că bateriile mici sunt nişte obiecte „extrem de periculoase pentru copiii mici, pentru că ingerarea lor poate fi letală“.

Trambulină

„Am tratat multi copii cu fracturi în urma unor accidente produse în timp ce se arucau pe trambulină. Am trei copii acasă, pur şi simplu mă feresc să le achiziţionez un astfel de obiect. Va trebui să găsim alte căi de a ne distra“, a spus Dr. Fielder.

Băuturi fierbinţi

Altă categorie de accidente des întâlnite la copii sunt cele în care aceştia încearcă să consume lichide fierbinţi. „Se întâmplă într-o fracţiune de secundă, este un accident care se produce des şi poate avea ca rezultat un prejudiciu semnificativ, copilul necesitând mai multe luni de tratament, ca să nu mai amintim de suferinţa provocată“, a spus Dr. Fielder.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite