Părinţi

articolul anterior articolul urmator

Naşterea Lotus, prin care cordonul ombilical nu este tăiat, un nou trend în rândul mamelor

2
13 Apr 2013 13:05:09
Autor: Alexandra Nicolae
O mamă a ales să opteze pentru „lotus birth“. FOTO wikipedia.org
O mamă a ales să opteze pentru „lotus birth“. FOTO wikipedia.org

Din ce în ce mai multe femei apelează astăzi la naşterea lotus, un proces prin intermediul căruia cordonul ombilical, care face legătura între făt şi placentă, nu mai este tăiat de doctor, ci este lăsat să se desprindă natural, relatează publicaţia „Daily Mail“.

 

Dincolo de implicaţiile filozofice şi spirituale, „lotus birth“ (naşterea lotus - n.r.) este o metodă prin care procrearea se încheie într-un mod lent, paşnic şi natural. Astfel, intervenţiile chirurgicale nu mai sunt necesare, întrucât cordonul ombilical se va usca şi va fi îndepărtat în aproximativ zece zile de la naştere.

Dacă unele persoane critică această metodă şi o cataloghează ca fiind o practică ce nu corespunde unei societăţi emancipate, alţii o susţin şi încurajează mamele să devină adepte ale naşterii lotus. 

Mary Ceallaigh, moaşa americană în vârstă de 47 de ani, susţine această practică netradiţională şi explică cum naşterea lotus întăreşte sistemul imunitar al copilului. Originară din Texas, Ceallaigh a asistat la peste 100 de naşteri naturale şi a declarat jurnaliştilor de la „The New York Post“ că „lotus birth“ este o practică sănătoasă şi recomandată.

„Naşterea lotus asigură transferul de nutrienţi necesari fătului în alimentaţie. La naştere, sistemul imunitar al bebeluşilor suferă schimbări uriaşe. Dacă mamele aleg să nu îndepărteze cordonul ombilical, ele vor asigura, de fapt, un process optim de irigare a creierului“, a explicat moaşa pentru cotidianul american.

Mary Ceallaigh, moaşa americană care a asistat peste 100 de naşteri. FOTO Facebook

Mary Ceallaigh a declarat că 5% dintre clientele ei au practicat „lotus birth“ şi au putut să-şi desfăşoare sarcinile zilnice, fără să întâmpine dificultăţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Domnul Goe
13.04.2013, 15:43:33

Io-s doctor, asa ca nu inteleg nimic din articol. Daca nu se taie cordonul ombilical, copilul ramine atasat de placenta (nu de mama). Placenta se elimina oricum. Sa inteleg ca pentru zece zile bebelusul sta cu placenta putrezind linga el ? Mama nu are de ce "sa intimpine dificultati in sarcinile zilnice", ca doar nu ea sta cu placenta atirnind de corp...

+3 (3 voturi)
Bougart Vivienne
14.04.2013, 00:36:28

De fapt, dacă placenta este corect uscat, nu există nici o putrezire. Această practică este comună în Bali, moașă și internaționale Robin Lim pregătește medicii ei în procedura corectă. În cel mai bun caz, studii bazate pe dovezi arată că cablul de întârzierea de prindere si taiere timp de 15-20 minute este foarte benefic pentru fiziologie neonatală și neurochimia de materno-fetale lipirea, care este o zonă nouă de știință.Naștere Lotus este practicat în unele spitale din lume, de asemenea, deoarece nu este dăunător să aștepte pur și simplu un moment bun cu mult înainte de a interfera cu sosirea naturală a omului nou. Deci, pentru mine, nu e la fel de ciudat ar suna pentru tine ...

-1 (1 vot)
Modifică Setările