Reguli de aur pentru a creşte un copil fericit şi încrezător în el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum să creşti un copil cu încredere în sine
Cum să creşti un copil cu încredere în sine

Autodisciplina la copii este un factor care poate garanta succesul, depăşind inclusiv inteligenţa, pentru că ea, împreună cu încrederea în sine, facilitează învăţarea şi prelucrarea informaţiei.

Când întrebi un părinte ce îşi doreşte pentru copilul lui, cel mai adesea auzi cuvântul „fericire“. Abia pe locurile următoare se află educaţia, sănatatea sau finanţele. Studiind factorii care duc la fericirea copiilor, experţii au ajuns la concluzia că încrederea în sine stă la baza vieţii viitorului adult, scrie time.com

Cum să creşti un copil fericit şi cu încredere în sine:

Fii tu, ca părinte, fericit

Pimul pas pentru a avea copii fericiţi este, în mod ironic, un pic de egoism din partea părinţilor. Vă vine sau nu să credeţi, copiii sunt puternic influenţaţi de nivelul de fercire al părinţilor. Studiile au stabilit o strânsă legătură între mamele nefericite şi rezultatele negative ale copiilor sau problemele de comportament. Depresia parentală duce la lipsa încrederii în sine a copiilor.

Învaţă-l să-şi construiască propriile relaţii

Câţi dintre părinţi îşi petrec timp învăţându-şi copiii cum să relaţioneze cu ceilalţi? Puteţi începe prin încurajarea copiilor să facă mici acţiuni de voluntariat, pentru a-i ajuta să-şi dezvolte empatia.
Conform studiilor de specialitate, pacienţii cu scleroză multiplă care au fost învăţaţi să-şi dezvolte compasiunea şi să încurajeze prin telefon alte persoane care sufereau de aceleaşi probleme au înregistrat o creştere pronunţată a stimei de sine. În acest fel au fost protejaţi împotriva depresiei şi a anxietăţii.

Apreciaţi-le efortul, nu perfecţiunea

Părinţii care cer prea mult de la copiii lor, fără să-şi arate aprecierea pentru eforturile lor, sporesc riscul de a creşte copii cu niveluri ridicate de depresie sau anxietate. Într-un studiu recent, s-a constatat că majoritatea copiilor lăudaţi pentru eforturile lor reuşeau să rezolve mai uşor puzzle-uri. Acestora nu le era frică de posibilele greşeli şi aveau încredere că vor reuşi.

Optimisul se învaţă

Copiii care sunt învăţaţi să privească lucrurile cu optimism şi să înveţe din fiecare provocare au rezultate mai bune la şcoală, sunt mai sănătoşi, iar în perioada adultă au rate mult mai scăzute de depresie sau anxietate.

Predaţi-le autodisciplina

Autodisciplina la copii este un factor care poate garanta succesul viitorului adult, depăşind inclusiv inteligenţa. Autodisciplina facilitează învăţarea şi prelucrarea informaţiei. În plus, copiii autodisciplinaţi se descurcă mai bine atunci când vine vorba de frustrări sau stres.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite