Părinţi

articolul anterior articolul urmator

STUDIU Existenţa unui copil de sex feminin influenţează nivelul de fericire al familiei

0
17 Dec 2017 09:36:22
Autor: Lizeta Oprea
Existenţa unui copil de sex feminin influenţează
nivelul de fericire al familie. 

FOTO herfamily.ie
Existenţa unui copil de sex feminin influenţează nivelul de fericire al familie.  FOTO herfamily.ie

Existenţa unui copil de sex feminin poate influenţa nivelul de fericire al familiei. Cercetătorii au constatat că surorile pot schimba gradul de optimism, exprimarea emoţiilor şi deschiderea spre comunicare a fraţilor.

O cercetare realizată de Universitatea Ulster susţine că persoanele care au o soră sunt mai fericite şi mai optimiste. Studiul a fost efectuat pe 571 tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, constatând că cei care aveau surori au înregistrat niveluri mai ridicate ale gradului de fericire, scrie The Independent.

Participanţii au completat o serie de chestionare care au fost folosite pentru a evalua diferite aspecte, inclusiv sănătatea mintală şi nivelul de pozitivitate al fiecărui membru al familiei.

Se pare ca surorile au un rol important în încurajarea fraşilor spre a fi mai deschişi cu privire la trăirile şi sentimentele lor, ceea ce creşte şansele la o mai bună stare de sănătate mintală a tuturor membrilor familiei, cred cercetatorii. Se pare că existenţa unui copil de sex feminin încurajează comunicarea în cadrul familiilor, ştiindu-se faptul că băieţii sunt mai predispuşi la ascunderea sentimentelor şi emoţiilor.  

Conform cercetătorilor, rezultatele au fost şi mai evidente în cazul familiile în care părinţii s-au despărţit. „Cred că aceste constatări ar putea fi folosite de persoanele care oferă sprijin familiilor şi copiilor în momente dificile. Ne-ar putea ajuta atunci când stabilim cum să intervenim în cazul familiilor în care există doar copii de sex masculine“, au spus cercetătorii.

În mod similar, un studiu realizat de Universitatea Brigham Young, în care au fost analizate 395 de familii cu mai mult de un copil, a constatat că existenţa unui copil de sex feminin poate influenţa în bine ceilalţi membri, făcând-i mai predispuşi în a-i accepta pe cei din jur, crescând nivelul de bunătate şi generozitate.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările