Părinţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Reacţia unui băieţel surd la auzul primelor sunete din viaţa sa

0
21 Jun 2013 14:32:50
Autor: Sinziana Boaru
Grayson Champ s-a născut surd, dar datorită unui implant, poate auzi ca un copil sănătos
Grayson Champ s-a născut surd, dar datorită unui implant, poate auzi ca un copil sănătos

Pentru cei mai mulţi, văzul şi auzul sunt considerate absolut fireşti, dar cazul unui copil de 3 ani reaminteşte de miracolul ambelor simţuri. Site-ul mashable.com a postat povestea unui copil care a primit o şansă pentru o viaţă normală, dar şi reacţia momentului în care a auzit primul său sunet.

Grayson Champ s-a născut surd. Până acum trei săptămâni, micuţul nu a auzit niciun sunet, din cauza absenţei nervilor cohleari, vitali în procesarea sunetului.

Grayson a trecut, prima dată, printr-un un implant cohlear. Cu toatr că procedura are şanse mari de reuşită în cazul pacienţilor, pentru Grayson a avut rezultatul scontat. După ce au încercat diverse remedii, fără succes, părinţii lui au aflat despre un studiu clinic pentru copii efectuat la spitalele Universităţii din Carolina de Nord, Chapel Hill, care îi puteau oferi băiatului posibilitatea de a auzi.

„Oferim şansa de a auzi copiilor surzi care nu au avut nicio altă opţiune”, a spus Craig Buchman, chirurg la Universitatea din Carolina de Nord.

Grayson a devenit astfel primul copil din Statele Unite ale Americii care a primit un implant de trunchi cerebral, procedeu prin care se plasează un microcip în creier, necesar pentru procesarea sunetului care se transmite prin canalele urechii.


Momentul în care Grayson a început să audă a fost filmat, iar primele cuvinte pe care copilul le-a auzit au aparţinut tatălui său, care îi spune: „Tati te iubeşte”. Reacţia copilului este emoţionantă, fiind în mod evident surprins de ce i se întâmplă, dar şi confuz.

Părinţii lui Grayson îl ajută acum să proceseze sunetele diferite care călătoresc prin canalele urechii. „Nu ştim exact cum este pentru el. Nu ştim ce aude. Creierul lui încă încearcă să se organizeze ca să folosească sunetul”, a spus Nicole, mama băiatului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările