15 lucruri pe care ar trebui să le cureţi mai des

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căutând noi idei de proiecte DIY şi sfaturi practice pentru o viaţă mai simplă şi mai creativă, am dat peste un articol care mi-a atras atenţia. Se numeşte chiar aşa ”15 lucruri pe care ar trebui să le cureţi mai des”. M-a intrigat! Mi-am zis: ”Ce nu curăţ eu atât de des pe cât ar trebui? Eu chiar mă pricep să fac ordine în casă. E ceva ce îmi scapă?”. Ei bine, da!

Recunosc cu mâna pe inimă că multe din cele înşirate mai jos le mai pierd din vedere şi nu mă ocup de ele de fiecare dată când fac curăţenie.

Deci, conform howtonestforless.com, cele 15 lucruri sunt: 

1.     Pernele decorative de pe pat. Am convingerea că vă schimbaţi aşternuturile cu regularitate, dar adesea uităm de pernele decorative. Şi ele trebuie spălate, ţineţi minte!

2.     Maşina de spălat şi uscătorul. Cu siguranţă vă gândiţi că de vreme ce spălaţi constant haine şi folosiţi detergent, maşina şi uscătorul se curăţă mai mult sau mai puţin singure. Nu greşiţi în totalitate. Totuşi la fiecare trei luni ar trebui să le curăţaţi toate compartimentele. Cum? Turnaţi o cană de oţet alb şi daţi-i un ciclu de spălare rapidă maşinii. Ajută la înlăturarea depunerilor de minerale şi la curăţarea circuitelor. Totodată, oţetul înlătură orice miros persistent cu care v-aţi putea confrunta. La uscător, asiguraţi-vă că filtrul nu este înfundat cu scame.

3.     Maşina de spălat vase. Îndepărtaţi toate resturile din filtru cu un şerveţel sau cu o cârpă. Folosiţi aceeaşi metodă de curăţare a mecanismului ca la maşina de spălat rufe. O ceaşcă de oţet ar trebui să înlăture toată murdăria. Dacă mai rămân resturi, le puteţi înlătura la finalul ciclului de spălare cu o cârpă.

4.     Chiuveta la bucătărie. Soluţiile chimice sunt o variantă, dar ele pot distruge ţevile şi chiuveta. Pentru un proces mai prietenos pentru mediul înconjurător, turnaţi o jumătate de ceaşcă de bicarbonat pe scurgere. Clătiţi cu o soluţie făcută din oţet şi zeamă de lămâie. Aşteptaţi câteva minute, apoi turnaţi apă fierbinte.

5.     Aşternuturile. Pentru a vă uşura acest proces, asiguraţi-vă că aveţi mereu la îndemână o lenjerie de pat de schimb. Cu cât le dosiţi mai tare, cu atât mai greu vă va veni să le înlocuiţi. 

6.     Covoraşul de baie. Un alt lucru cu care vă obişnuiţi prin uzanţa de zi cu zi este covorul din baie, care este curăţat ceva mai rar. Dacă sunt covoare absorbante, spălaţi-le cu apă cât mai fierbinte cu putinţă. Vă ajuta la înlăturarea microbilor.

7.     Pensulele de machiaj. Având în vedere că ustensilele de machiaj stau cel mai adesea la fundul genţii cu farduri, ele sunt pline de resturi şi mizerii. Aşa că nu este de mirare că tenul ni se irită fără niciun motiv aparent. Pentru a le curăţa, folosiţi puţin şampon pentru bebeluşi, apoi lăsaţi-le la uscat.

8.     Covoarele. Gândiţi-vă pentru câteva momente cât praf şi câtă murdărie se adună în covorul dumneavoastră: mizerie de pe pantofi, fire de păr, bacterii, păr de la animalul de companie…Să nu mai menţionăm tot ce micuţii voştri aduc în casă din ”aventurile” lor. Pentru a-l curăţa cât mai bine, mai întâi aspiraţi cât puteţi de bine. Apoi, dacă aveţi, folosiţi un mop cu aburi. Este recomandat ca măcar de două ori pe an să faceţi această operaţiune. Dacă puteţi, apelaţi la serviciile unor profesionişti.

9.     Geanta. Curăţaţi-vă geanta măcar o dată pe lună. Sau de fiecare dată când o înlocuiţi cu o alta. Scuturaţi-i interiorul şi adunaţi toate scamele cu o rolă cu lipici. Pielea se curăţă bine cu şerveţele umede pentru bebeluşi.

10.  Biroul de la serviciu. Se spune că un birou are mai mulţi microbi decât o toaletă publică. Sper din inimă să nu fie chiar aşa, având în vedere că mulţi dintre noi mâncăm pe birou!!! Pentru a-l curăţa, folosiţi şerveţele umede. Faceţi asta o dată pe săptămână şi de fiecare dată pe suprafaţa pe care mâncaţi. Dacă tot v-aţi apucat de curăţenie, ştergeţi şi mouse-ul şi tastatura. Acolo se adună constant o multitudine de bacterii.

11.  Fularul. Uitaţi-vă pe etichetă şi spălaţi-l conform recomandărilor. Îl purtaţi mult prea des pentru a nu vă feri de microbii pe care îi adună din diferitele locuri pe care îl aşezaţi.

12.  Canapelele. Aspiraţi pernele canapelelor de fiecare dată când faceţi curăţenie, dar şi pe sub ele. Dacă folosiţi soluţii, asiguraţi-vă că sunt potrivite pentru această procedură şi că nu vă distrugeţi mobilierul.

13.  Clanţele de la uşi. Cea mai bună metodă de dezinfectare este cu şerveţele pentru curăţenie.

14.  Telefoanele fixe şi mobile. Le folosim poate mai mult ca orice alt accesoriu, dar le curăţăm mult prea rar. Şerveţelele umede sunt o metodă bună şi rapidă de dezinfectare. O altă variantă este să folosiţi dischete de vată şi alcool.

15.  Telecomenzile. Da, încă ceva ce pierdem din vedere atunci când facem curăţenie. Alcool şi vată şi microbii nu mai sunt o problemă. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite