3 semne că îţi sabotezi propria fericire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
3 semne că îţi sabotezi propria fericire. FOTO istockphoto.com
3 semne că îţi sabotezi propria fericire. FOTO istockphoto.com

Mulţi oameni par a face intenţionat lucrurile şi mai complicate atunci când vine vorba de a-şi trăi viaţa din plin, sabotându-şi singuri fericirea. În cazul în care nu sunteţi siguri dacă vă puneţi singuri piedici, luaţi în considerare trei semne clare că vă sabotaţi propria fericirea.

Conştient sau nu, unele persoane ajung să îşi saboteze propria fericire. Fie că nu apreciază ceea ce au, le este frică de succes sau devin dependenţi de atenţia celor din jur, spulberă şansele de a fi fericiţi cu adevărat, scrie, scrie collective-evolution.com

Nimeni şi nimic nu este suficient de bun

Vă place să stabileşti aşteptări pentru tot ce vi se întâmplă. În unele cazuri, stabilirea aşteptărilor poate fi atât benefică cât şi motivantă, mai ales dacă este un mod de măsurare a eforturilor pe care le depuneţi pentru a obţine un anumit rezultat.

Totuşi, există situaţii în care deşi aţi obţinut în proporţie de 80% ceea ce vă doreaţi, nu sunteţi mulţumiţi şi vă focalizaţi pe cei 20%. Filmul „(500) Zilele de vară“ redă această formă de autosabotaj. Nu încercaţi să controlaţi aspectul creativ al minţii voastre, care vă ajută să atingeţi aceste aşteptări, ci mai degrabă alegeţi să vă bucuraţi de partea plină a paharului.

Frica de succes

Acest lucru poate părea de necrezut, dar aţi fi surprinşi de cât de multe persoane se confruntă cu frica de succes. Nu se tem de bucuriile, câştigurile, oportunităţile şi alte plăceri care vin la pachet cu succesul, dar ne tem de alte elemente care îl însoţesc. Aspecte cum ar fi responsabilitatea, presiunea care apare atunci când ştim că trebuie să menţinem aceste rezultate sau creşterea volumului de muncă sunt câteva dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii se tem atunci când vine vorba de succes.

Dependenţa de atenţia celor din jur

Multe persoane rămân blocate în dorinţa de a primi atenţia şi încurajările celor din jur. Reţineţi că, în timp ce puteţi atrage atenţia celorlalţi atunci când vă plângeţi, calitatea relaţiei devine tot mai slabă. Întrebaţi-vă cât de des vă place să ascultaţi pe cineva care se plânge şi cât de autentică este simpatia pentru acest tip de persoane.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite