Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

4 obiecte pe care un anticariat ţi le poate cumpăra

0
Articol publicitar
6 May 2022 09:33:30
Autor: ADH

Principala activitate a unui anticariat este aceea de a cumpăra cărţi de la cei care vor să îşi golească rafturile bibliotecii şi de a repune pe piaţă cărţile second-hand achiziţionate de la cititorii care şi-au vândut titlurile cărora nu le-au mai găsit o utilitate.

Pe lângă cărţi, un anticariat îţi poate cumpăra şi alte obiecte vechi la care doreşti să renunţi, iar plata pentru bunurile tale se va face pe loc. Aşadar, iată care sunt obiectele pe care un anticariat ţi le poate cumpăra:

  1. Cărţi – oricâte volume, din orice domeniu

Poţi avea mai multe motive să-ţi vinzi cărţile unui anticariat: vrei să îţi eliberezi spaţiul, vrei să renunţi la cărţile pe care le-ai citit deja, ai moştenit o bibliotecă în care se regăsesc titluri care nu prezintă interes pentru tine, te muţi etc. Anticariatul este cea mai potrivită alegere atunci când ai cărţi vechi de vânzare întrucât vei primi o evaluare gratuită a volumelor la care vrei să renunţi, indiferent de numărul lor. În plus, deplasarea la domiciliul tău este gratuită, iar plata pentru cărţile vândute se face în numerar, pe loc, astfel că te vei putea folosi de respectiva sumă de bani pentru orice alte nevoi. Indiferent de domeniul din care fac parte cărţile pe care vrei să le vinzi, anticarii le vor cumpăra. Fie că ai cărţi de literatură, cărţi de specialitate, cărţi pentru copii, sau volume de filosofie, artă, ştiinţă ori dezvoltare personală, anticariatul este interesat să le achiziţioneze.

  1. Viniluri vechi şi noi

Popularitatea muzicii înregistrate pe discuri de vinil a cunoscut o creştere semnificativă în ultimii ani, drept urmare, anticariatele au inclus aceste produse în oferta lor. Dacă vrei să-ţi măreşti bugetul, poţi renunţa la o parte din colecţia ta de viniluri, apelând la serviciul de achiziţie al unui anticariat. Astfel, printr-o simplă vânzare de cărţi vechi şi viniluri vei putea obţine rapid o sumă de bani pe care s-o foloseşti pentru alte proiecte care te vor ajuta să îţi atingi obiectivele propuse. Oricând doreşti să îţi eliberezi spaţiul, fără niciun efort din partea ta, tot ce trebuie să faci este să selectezi cărţile sau vinilurile pe care vrei să le vinzi şi să contactezi echipa experimentată a anticariatului.

  1. Cărţi poştale vechi

Numeroase obiecte vechi pot fi colecţionate, printre care şi cărţile poştale, drept urmare oricând vrei să renunţi la o parte din colecţia ta, aceasta poate fi cumpărată de către echipa de achiziţii a anticariatului. Cele mai apreciate cărţi poştale de care un anticariat este interesat sunt cele tipărite înainte de dezvoltarea urbanistică a unui oraş, cărţile poştale care prezintă oraşe de o importanţă istorică din punct de vedere socio-economic şi, de asemenea, cele care au fost tipărite în tiraje mai mici. De asemenea, cărţile poştale pot avea o valoare diferită, mult mai mare dacă acestea nu prezintă înscrisuri, ori dacă poartă semnătura unor personalităţi importante din România.  

  1. Fotografii vechi

Anticariatul poate achiziţiona, fie întreaga ta colecţie de fotografii, fie doar o parte din aceasta. Fotografiile pe care doreşti să le vinzi trebuie să fie într-o stare bună, fără pete şi fără deteriorări semnificative. Sunt de interes pentru anticari fotografiile vechi cu personalităţi renumite, primele poze create de un fotograf celebru sau fotografiile cu automobile, clădiri istorice, motociclete sau automobile de epocă. Evaluarea acestora se face ţinând cont de mai multe criterii, inclusiv de reprezentările din fotografiile respective. Cu cât fotografiile sunt mai vechi, cu atât ele pot valora mai mult. De asemenea, valoarea lor poate creşte dacă ilustrează o anumită personalitate.

Deşi colecţionarea obiectelor vechi se face din pasiune, la un moment dat poate fi necesar să renunţi la o parte din obiectele tale. Anticariatul nu este numai locul de unde îţi poţi cumpăra comori literare, ci şi locul unde îţi poţi vinde cărţile, vinilurile, cărţile poştale sau fotografiile pe care le-ai colecţionat. În acest fel, vei obţine o sumă de bani care să-ţi permită să-ţi reînnoieşti biblioteca sau colecţiile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările