5 alimente pe care nu ar trebui să le consumaţi niciodată la prânz: specialiştii oferă alternative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salată cu pui la grătar FOTO  bloglovin.com
Salată cu pui la grătar FOTO  bloglovin.com

Un prânz sănătos înseamnă alegerea alimentelor potrivite. Pentru a-ţi asigura necesarul de energie întreraga zi, specialiştii recomandă evitarea câtorva produse.

Masa de prânz este a doua ca importanţă, după micul dejun. Aceasta asigură necesarul de energie pentru întreaga zi, aşa că alimentele consumate trebuie să fie alese cu atenţie. Ştim deja că ar trebui să includem în dietă fructe, legume, cereale, nuci şi seminţe, dar care sunt aliemntele pe care ar trebui să le evităm la prânz?

Salată cu pui

Multe persoane cred că o salată verde cu bucăţi de pui la grătar poate fi un prânz excelent. Problema este că din această combinaţie lipsesc fibrele şi grăsimile, ambele necesare la păstrarea senzaţiei de saţietate, spune Keri Gans, autorul cărţii „Dieta micilor schimbari: 10 pasi pentru a slăbi într-un mod sănătos“.

Recomandare: Gans recomandă adăugarea de avocado, fasole sau năut în salată. Acestea aduc un plus de grasimi sănătoase care vă vor oferi energia de care aveţi nevoie până la următoarea masă.  

Pâinea albă

Cu foarte puţine fibre şi un indice glicemic ridicat, pâinea albă creşte nivelul de zahăr din sânge. În momentul în care nivelul glucozei scade, apar poftele de mâncare şi lipsa energiei.

Recomandare: Consumaţi pâine din făină integrală. Cerealele integrale sunt foarte bune pentru inimă. Nutrienţii, cum ar fi fibrele, vitamina B şi zincul, reduc nivelul colesterolului şi reglează nivelul zahărului din sânge.

Maioneza

Chiar şi o lingură de maioneză adăugată sandvişului înseamnă un plus de aproximativ 100 de calorii. Fiind aproape în totalitate grăsime, aceasta este săracă în substanţe nutritive.  

Recomandare: Puteţi adăuga alte sosuri, precum guacamole sau pesto, care sunt bogate în vitamine şi minerale. Acestea conţin mai puţine calorii şi mai multe fibre, având o textură asemănătoare maionezei. 

Batoane cu seminţe şi fructe uscate

Batoanele cu seminţe uscate par a fi o gustare excelentă pentru masa de prânz, dar multe dintre acestea sunt bogate în zahăr.  

Recoamandare: Pregătiţi-vă propriile batoane. Nucile sunt o sursă bună de proteine ​​şi grăsimi sănătoase, în timp ce fructele oferă o doză de antioxidanti şi fibre. Combinaţi-le cu miere şi evitaţi adăugarea zahărului.

Iaurt cu gust de fructe

Deşi iaurtul este considerat un produs benefic sănătăţii, unele sortimente pot ascunde un conţinut ridicat de zahăr. Este posibil ca un pahar din iaurtul preferat să conţină arome şi mai mult zahăr decât unul de suc.

Recomandare: faceţi o combinaţie de iaurt grecesc, fructe de pădure, nuci tocate şi o linguriţă de miere. Această combinaţie conţine mai puţin zahăr şi mai multe fibre, proteine ​​şi grăsimi sănătoase.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite