Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

6 sfaturi pentru o viaţă sănătoasă de la cel mai longeviv medic japonez: ce consuma dimineaţa pentru păstrarea greutăţii

4
3 Nov 2017 13:56:12
Autor: Lizeta Oprea
6 sfaturi pentru o viaţă sănătoasă de la cel mai longeviv
medic japonez. FOTO asahi.com
6 sfaturi pentru o viaţă sănătoasă de la cel mai longeviv medic japonez. FOTO asahi.com

A publicat peste 150 de cărţi şi este recunoscut pentru succesul înregistrat în cadrul miilor de conferinţe pe teme de sănătate. Dr. Shigeaki Hinohara, expert în longevitate, a lăsat în urmă cele mai importante reguli care l-au ajutat să trăiască 105 ani.

Dr. Shigeaki Hinohara, expert în longevitate, medic şi preşedinte emerit al Universităţii St. Luke, care a murit la vârsta de 105 ani, a lăsat în urmă cele mai importante reguli care l-au ajutat să atingă această vârstă, scrie grazeme.com. Medicul a publicat în jur de 150 de cărţi, între care „A trai mult, a trai bine“, care s-a vândut în peste 1,2 milioane de exemplare.

Printre sfaturile oferite de medic pentru o viaţă lonevivă se numără:

Împărtăşiţi-vă cunoştinţele

 Dr. Hinohara a participat la sute de seminarii vorbind despre sănătate, longevitate, război şi pace. De cele mai multe ori acesta a rămas pe tot parcursul conferinţei în picioare, recomandând publicului să facă acelaşi lucru.

Nu vă retrageţi din câmpul muncii, continuaţi-vă activitatea cât mai mult 

„După părerea mea, nimeni n-ar trebui să iasa la pensie, dar dacă altfel nu se poate, ar trebui să se întâmple mai târziu de 65 de ani. Dacă doriţi să vă bucuraţi de longevitate, trebuie să fiţi mereu activi şi să vă planificaţi cât mai multe activităţi pentru viitor“, spune medicul. 

Menţineţi-vă greutatea

Dr. Hinohara recomandă să vă menţineţi greutatea dacă doriţi să rămâneţi sănătoşi. Acesta consumă un amestec din suc de portocale, o lingură de ulei de măsline şi o ceaşcă de cafea la micul dejun, pentru a preveni creşterea în greutate.

Nu vă stresaţi corpul cu reguli fixe

Prin eliminarea regulilor fixe privind alimentaţia sau programul zilnic, veţi contribui la creşterea şanselor unei vieţi mai sănătoase şi veţi fi mai energici. 

Reduceţi grijile şi stresul

Potrivit medicului, trebuie să încercaţi să eliminaţi grijile cotidiene. Viaţa este plină de lucruri imprevizibile, aşa că trebuie să învăţaţi să vă adaptaţi tuturor circumstanţelor. La 59 de ani, dr. Hinohara a fost răpit de Armata Roşie şi a petrecut patru zile în condiţii extreme, fiind ţinut legat la temperaturi foarte ridicate, rămânând uimit de modul în care corpul său s-a adaptat la lipsa de mâncare şi somn. „Pe 31 martie 1970, când aveam 59 de ani, m-am îmbarcat pentru un zbor de la Tokyo la Fukuoka. Mi-aduc aminte că era o dimineaţă frumoasă şi însorită. În timp ce treceam pe lângă muntele Fuji, avionul a fost deturnat de Liga Comunistă Japoneza – Facţiunea Armata Roşie. Am petrecut urmatoarele patru zile legat de scaun, într-o temperatură de 40°C. Ca doctor, am privit totul ca pe un experiment şi am fost uimit să constat cum corpul îşi încetineşte funcţiile pe timp de criză“, povestea Hinohara în timpul vieţii.

Mâncaţi pentru a trăi, nu trăiţi pentru a mânca

În privinţa alimentaţiei, medicul spunea adesea: „Mâncaţi pentru a trăi, nu trăiţi pentru a mânca“. Acesta amintea de nenumăratele tabele cu alimente toxice sau benefice, modul în care ar trebui să fie combinate şi la ce oră ar trebui să le consumăm, fiind de părere că aceste reguli devin de multe ori imposibil de urmat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
4.11.2017, 06:22:49

Un articol exact pe masura prostilor, a celor care se hranesc si se trateaza dupa sfaturile primite pe internet. Si articolul incepe glorios: Hinohara recomandă tuturor să nu creadă tot ce spun medicii! Bravo! De aici pana la a te opune vaccinarii copiilor mai este doar un mic pas1

-2 (6 voturi)
contributor contributor
4.11.2017, 13:19:51

Dacă n-aţi fi folosit cuvântul "prost" aş fi trecut pe lângă comentariul dvs. fără să-i fi acordat mare importanţă. Nu fiţi vexat căci acesta este Internetu'. Însă trebuie să spun că, dacă este tot ceea ce aţi reţinut din acest articol (şi el scris la repezeală pentru a umple cotidianul), cred că l-aţi citit degeaba. Un medic care-şi dojeneşte, mucalit, colegii, ştie ce spune şi nu are nimic de a face cu...vaccinarea pricinoasă a românilor inculţi şi mai puţin inculţi. Dacă ati fi învăţat ceva din articol ar fi fost bine, dar dacă aţi venit, aţi citit si aţi plecat decepţionat de cele afirmate, atunci ce rost avea să vă fi oprit, să-l fi citit şi să mai şi postaţi un comentariu negativ. Înseamna, tocmai, că nu aţi priceput esenţa învăţămintelor sugerate (şi nu impuse) si ca ati pierdut câteva minute pretioase din viata. E dreptul dvs., bine-nţeles, dar dacă aţi fi citit atent sugestiile medicului japonez, REFLECTÂNDT profund câteva minute, aţi fi descoperit poate şi simplitatea sfaturilor sale, evocatoare a unui stil de viaţă japonez foarte eficace (ca tot ce fac ei de o manieră voluntară). Absolut toate ideile sale (expuse aici) sunt valabile, încercate si validate de cei ce ştiu să trăiască frumos. Nu pentru a trăi 300 de ani, ci pentru a trai sănătosi şi cât mai mult (dacă merită), sperând că PSDu nu va rezista atâta timp... Internetul este plin de idioţenii, cum bine spuneţi. Problemele noastre sunt : 1. Unde să găsim informatia adevarată şi utilă (un pleonasm, în cazul acesta) şi 2. Cu ce ustensile ale cunoaşterii să abordăm acele informaţii. Trebuie (vei fi, cred, de acord) un minimum de cunoştinţe-reper pentru a face o analiză şi o sinteză valabilă. Alfel nu este vorba decât de a ne auto-trata nişte falii narcisice (cum ar zice psihologu' de serviciu) făcând nişte comentarii tăioase pe Adevărul, unde fauna comentatorilor este un fel de "copy-paste" (cum ar zice nea Axinte de la Pocreaca) al imaginii deloc încurajatoare a României actuale. Concluzie : nu-i japonez cine vrea !

+3 (3 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
4.11.2017, 15:47:00

Multi citesc, putin inteleg. Sigur ca am extras esenta articolului. Nimic nou. Pentru mine. Si probabil pt dumneavoastra. In rest nimeni nu retine nimic. Suntem inconjurati de "aiuriti" care manifesta furibund contra materiei de sport in scoli, contra vaccinarii....Sunt plini de retete naturiste, uleiuri esentiale dar uita sa consume apa, nu fac miscare nici cat un vierme in calduri, nu aerisesc incaperile unde muncesc si traiesc si datorita bioxidului capata dureri de cap pe care "le transmuta" in domeniul radiatiei. Asta este realitatea. Dumneavoastra traiti probabil intr-un castel izolat....

+3 (3 voturi)
Realist
5.11.2017, 16:44:05

Hmm, eu inteleg ce vrea sa spuna Cristian: - articolul cuprinde doar niste platitudini pe care poti sa le auzi si din gura vreunui mos sfatos (roman get-beget !), nu e nevoie sa ai diploma in medicina si te duci in Japonia ! - si, da, din pacate, contine si o nuanta din mainframe-ul stupid al zilelor noastre - cum ca sanatatea o poti dobandi / pastra band agheasma si pupand moaste, cu metode "alternative", cu "tehnici motivationale", cautand sfaturi pe net de la diversi "binevoitori" - orice altceva decat sa apelezi la profesionisti: MEDICII !

0 (2 voturi)
Modifică Setările